Bik & Bik drogisterij

                              BIJ KONINKLIJKE BESCHIKKING
                                           HOFLEVERANCIER

Mijn winkelwagenGeen items

Veilig betalen met...

Griep of verkouden?

Paracetamol met vitamine C geeft verlichting bij verkoudheid en of griep.

 

Griep en verkoudheid, snel voorbij bij Bik-Bik online

Controleert u ook of dit geneesmiddel wel verkocht mag worden door de juiste aanbieder? 


Check hier of de online aanbieder wel geregistreerd is!

 

Wie kent Old Spice niet?

Old Spice deodorants
Nu verkrijgbaar de deodorants van Old Spice in de geuren:
Original, White Water en Captain!

 

 

Bio-Kult maakt het verschil

 Bio-Kult is ontwikkeld door neuroloog en voedingsdeskundige Dr. Natasha - Campbell McBride voor kinderen en volwassenen met een gevoelige spijsvertering en is uitgegroeid tot het meest aanbev…

Lees meer →

Wat Is Hennepolie En Wat Kun Je Ermee?

 Wat Is Hennepolie En Wat Kun Je Ermee? lepel met olieHennepolie is een olie die wordt gewonnen uit de hennepplant. Alle planten in de cannabis familie kunnen deze olie produceren, maar meesta…

Lees meer →

Nieuwsbrief

Blijf nu op de hoogte van het laatste nieuws en producten met de nieuwsbrief van Bik & Bik Online.

Lactose-intolerantie? Wat is dat precies

Lactose-intolerantie? Wat is dat precies

Drie kwart van volwassen mensen lijdt aan een lactose-intolerantie. Lactose is een disaccharide (dubbele suikermolecuul). Het wordt ook melksuiker genoemd en zit behalve in melk in tal van producten als toevoeging.

Voedingsstoffen worden in onze maag en darmen afgebroken door middel van enzymen. Lactase is het enzym dat Lactose afbreekt. Lactase wordt in de dunne darmwand aangemaakt. Als er geen of niet voldoende lactase wordt aangemaakt, kan lactose in onze voeding niet goed verteerd worden. Lactose komt dan onverteerd in de dikke darm terecht. De bacteriën in de dikke darm (darmflora) gaan lactose 'vergisten'. Hierdoor kunnen klachten ontstaan zoals buikpijn, krampen, diarree, winderigheid en een opgeblazen gevoel.

Deze klachten worden vaak afgedaan als prikkelbare darmsyndroom. Gelukkig is er een simpele test om een lactose-intolerantie uit te sluiten. Dat is de waterstof-ademtest.
 

Lactase

Het ontbreken van lactase komt veel voor als de darmcellen in de dunne darm beschadigd zijn geraakt. Bijvoorbeeld als gevolg van een gluten-intolerantie. Daarom zie je een vaak dat iemand met een glutenallergie ook niet tegen melk kan. Wanneer de darmwand zich herstelt, en er weer gezonde darmwandcellen zijn, herstelt ook de lactaseproductie zich. Een therapie die gericht is op het herstel van de darmwand is GAPS-therapie.

Het herstellen van de darmwand duurt natuurlijk even. Wil je de melk niet laten staan, dan kun je klachten op de korte termijn verhelpen met een supplement. Je neemt het bij de maaltijd in en voegt hiermee het enzym lactase toe. Let er op dat dit alleen helpt bij een lactasedeficiëntie. Wanneer je niet tegen melk kunt, omdat de eiwitten in melk, caseïne niet verteerd worden, moet je naar andere oplossingen zoeken.
 

Rauwe melk

Rauwe melk is niet gepasteuriseerd en bevat alle enzymen die je lichaam nodig heeft om het te verteren. Net als moedermelk eigenlijk. Veel mensen met een lactose-intolerantie kunnen zonder problemen rauwe melk drinken en deze rauw verwerken in allerlei gerechten. Je kunt de melk verwarmen tot 42° graden. Daarboven sterven de enzymen en kunnen ze je niet meer helpen bij de vertering.
 

Kefir

Door melk 24 uur te laten fermenteren met kefirkorrels voeg je weer enzymen aan de melk toe. De enzymen zetten de lactose voor je om in melkzuur. Je krijgt een friszure yoghurtdrank. Lees hier meer over kefir.
 

Yoghurt

Yoghurt maak je door melk te laten verzuren met bepaalde bacterieculturen. De bacteriën eten de suikers in de melk, de lactose dus, op en scheiden melkzuur uit. De yoghurt in de supermarkt heeft een uur of 5 gefermenteerd. De lactose is dan voor een deel al omgezet, maar voor een groot deel nog niet. Biogarde rijpt wat langer: 14-18 uur. Hier is al een groter deel omgezet. Ben je erg gevoelig, dan zou je yoghurt pas na 24 uur rijping moeten eten. Dan is alle lactose omgezet. Deze yoghurt vind je helaas niet in de supermarkt maar zelf maken kan wel. En het gaat makkelijker dan je denkt.

Lees hier hoe je lactosevrije yoghurt maakt.

Wist u dat?

Gouda kerstboom kaarsen zijn niet meer...

Helaas maakt Gouda geen kerstboomkaarjes meer van stearine. Gouda kaarsen is overgenomen door de firma Bolsius en zij produceren uitsluitend met de veel mindere kwaliteit parafine. Parafinekaarsen…

Lees meer →

Armonia Bio. Een volledig ecologisch concept

Armonía Bio werd ontwikkeld om een andere cosmetica te maken, een natuurlijk alternatief waarbij vernieuwing, initiatief en ervaring geconsolideerd worden in het maken van biologische en eco…

Lees meer →

Roken en meeroken?

Sigarettenrook bevat meer dan 4000 verschillende chemicaliën, waarvan nicotine de belangrijkste is. Nicotine is een natuurlijke, kleurloze vloeistof, afkomstig van de tabaksplant. Nicotine wo…

Lees meer →

Laatst bekeken

  Bik & Bik

  Bik & Bik Online is ontstaan uit een unieke samenwerking van P.J. Bik van Drogisterij Bik uit Leiden en G.J. Bik van Drogisterij de Tulp uit Haarlem. In 2012 is de winkel in Haarlem opgeheven en werkt Bik & Bik uitsluitend vanuit Leiden.

  Contact

  Wilt u contact met ons opnemen?

  Dat kan via onze contactpagina, daar vindt u alle gegevens welke u nodig heeft om met ons contact op te nemen.

   

  Bik & Bik drogisterij | © Copyright 2009 - 2020 | Alle Rechten Voorbehouden | Algemenevoorwaarden | Privacy | Cookies DesignWebwinkelsoftware