Veilig betalen met...

Online verkopen van medicijnen

Het bestellen van medicijnen via internet is de laatste jaren flink toegenomen. Veel van de medicijnen die online worden aangeboden zijn nep. Om te voorkomen dat de gezondheid van burgers in gevaar wordt gebracht, is het belangrijk medicijnen bij een legaal online verkooppunt te kopen.

Controleer vóór het bestellen of de website dit logo op zijn website heeft staan én of de website vermeld is in het register.

 

 

Bio-Kult maakt het verschil

 Bio-Kult is ontwikkeld door neuroloog en voedingsdeskundige Dr. Natasha - Campbell McBride voor kinderen en volwassenen met een gevoelige spijsvertering en is uitgegroeid tot het meest aanbev…

Lees meer →

Bikosan vervanger van Bocasan

Bocasan van Oral-B is nu al een tijdje uit de handel, wij komen met Bikosan. Dezelfde werking en formule. Bikosan heeft een reinigende werking. Het doodt vele soorten bacteriën die in de mond…

Lees meer →

Nieuwsbrief

Blijf nu op de hoogte van het laatste nieuws en producten met de nieuwsbrief van Bik & Bik Online.

Yoghurt zonder lactose

Yoghurt zonder lactose

De yoghurt wordt van melk gemaakt. Je kunt hiervoor geiten- of koemelk gebruiken. In het algemeen zijn de eiwitten van geitenmelk beter verteerbaar.

Ingrediënten:

een liter volle melk
yoghurt uit de winkel. Ongezoet met als ingrediënten alleen melk en de bacteriecultuur. Als het niet lukt om deze te krijgen, koop dan een aparte yoghurt- of kefirstarter.

Benodigdheden:

yoghurtmachine
kaasdoek

Breng de melk aan de kook. Goed roeren om aanbranden te voorkomen. Als de melk aan de kook is, haal je hem van het vuur.
Dek de pan af en laat de melk afkoelen tot kamertemperatuur (of lager).
Maak, als de melk echt goed afgekoeld is (!anders dood je de bacteriecultuur), een papje van 110 cc afgekoelde melk met ca. 65 cc yoghurt.
Meng het papje met de rest van de afgekoelde melk en roer het goed en stevig door.
Schenk de melk in de kan van de yoghurtmachine en laat deze tenminste 24 uur staan op 38-43 graden. Onder geen beding het fermentatieproces korter dan 24 uur laten duren (wat langer mag wel), wat de gebruikswaanwijzing op de yoghurtmachine ook aangeeft. Dit voor de juiste vertering van lactose.
Giet de yoghurt over in een schone, glazen pot met deksel en bewaar deze in de koelkast.

De yoghurtmachine is belangrijk om de juiste temperatuur te kunnen handhaven. Een te hoge temperatuur zal de bacteriën doden en voorkomt de juiste omzetting (vertering) van lactose. Een te lage temperatuur zal de bacteriën onvoldoende activeren en een ontoereikende vertering van lactose tot gevolg hebben.

Deze yoghurt zal niet zo dik zijn als fabrieksyoghurt maar het is wel echte omdat praktisch alle lactose door de bacteriën verteerd is en je darmcellen dit werk niet meer hoeven te doen. Je kunt de yoghurt door een kaasdoek persen. Afhankelijk van hoe lang je hem laat staan, krijg je dikkere yoghurt of kwark.
Zure room maken

Je maakt zure room op dezelfde manier als je yoghurt maakt. Je gebruikt slagroom in plaats van melk.
Voor 1 liter room gebruik je een zakje bacteriecultuur of een halve kop yoghurt.

Wist u dat?

Duindoornolie geeft je de zon uit een flesje

Misschien wel de vrolijkste olie van Weleda, Duindoornolie. Deze rijke olie met roodgouden kleur geeft na het aanbrengen een herlijke warme gloed die de duindoornbes in de zomer in zich heeft opges…

Lees meer →

Aspartaam gevaarlijk??

Aspartaam is een kunstmatige zoetstof die 160 tot 200 maal zo zoet is als suiker, en die ook wel bekend staat als E951. Nutrasweet / Canderel bevat zoetstof aspartaam. Waarom juist aspartaam zo gev…

Lees meer →

Natuurijke verzorging

Eerlijke en zuiver verzorging voor een huid die dat verdient. Bij Bik en Bik werken wij elke dag met de mooiste verzorgings produkten edie er zijn. Deze 'eerlijke' huidverzorgings produkten verdien…

Lees meer →

Laatst bekeken

  Bik & Bik

  Bik & Bik Online is ontstaan uit een unieke samenwerking van P.J. Bik van Drogisterij Bik uit Leiden en G.J. Bik van Drogisterij de Tulp uit Haarlem. In 2012 is de winkel in Haarlem opgeheven en werkt Bik & Bik uitsluitend vanuit Leiden.

  Contact

  Wilt u contact met ons opnemen?

  Dat kan via onze contactpagina, daar vindt u alle gegevens welke u nodig heeft om met ons contact op te nemen.

   

  Bik & Bik drogisterij | © Copyright 2009 - 2019 | Alle Rechten Voorbehouden | Algemenevoorwaarden | Privacy | Cookies DesignWebwinkelsoftware