Veilig betalen met...

Online verkopen van medicijnen

Het bestellen van medicijnen via internet is de laatste jaren flink toegenomen. Veel van de medicijnen die online worden aangeboden zijn nep. Om te voorkomen dat de gezondheid van burgers in gevaar wordt gebracht, is het belangrijk medicijnen bij een legaal online verkooppunt te kopen.

Controleer vóór het bestellen of de website dit logo op zijn website heeft staan én of de website vermeld is in het register.

 

 

Bio-Kult maakt het verschil

 Bio-Kult is ontwikkeld door neuroloog en voedingsdeskundige Dr. Natasha - Campbell McBride voor kinderen en volwassenen met een gevoelige spijsvertering en is uitgegroeid tot het meest aanbev…

Lees meer →

Bikosan vervanger van Bocasan

Bocasan van Oral-B is nu al een tijdje uit de handel, wij komen met Bikosan. Dezelfde werking en formule. Bikosan heeft een reinigende werking. Het doodt vele soorten bacteriën die in de mond…

Lees meer →

Nieuwsbrief

Blijf nu op de hoogte van het laatste nieuws en producten met de nieuwsbrief van Bik & Bik Online.

Goed interdentaal reinigen

Goed interdentaal reinigen

Interdentale borsteltjes of ragers zijn een praktische, effectieve en vooral flexibele oplossing om voedselresten en bacteriële plak tussen de tanden en kiezen te verwijderen. Ze zijn heel handig voor het reinigen van grote of middelgrote interdentale ruimtes. Ook zijn ze uitermate geschikt voor het nauwkeurig reinigen van de onderdelen van een brug, bij implantaten of wanneer het tandvlees is teruggetrokken en er hele grote ruimtes tussen de tanden en kiezen zijn ontstaan. Omdat je ze kunt ombuigen zijn ze ideaal, vooral voor patiënten met vaste beugels.

Gebruik de rager tenminste één keer per dag, bij voorkeur na het eten. In het begin is het handig dit meteen na de maaltijd te doen zodat het snel een goede dagelijkse gewoonte wordt.

Als er geen bijzonderheden zijn:
Volgt u deze eenvoudige stappen:

 • Breng de rager met lichte druk tussen de tanden of kiezen. Forceer de rager niet in te smalle ruimtes.
 • Laat de rager een beetje naar boven wijzen in de onderkaak en naar beneden in de bovenkaak.
 • Maak dan een aantal voorzichtige horizontale bewegingen zonder de ruimte tussen de tanden en kiezen te beschadigen.

Bij orthodontische beugels:
Interdentale borsteltjes worden speciaal geadviseerd voor het reinigen tussen de tanden en kiezen, het reinigen van brackets en de draad van de vaste beugel en bij grotere ruimtes tussen de tanden. Het reinigen moet met voorzichtige in- en uitgaande bewegingen gebeuren zonder te veel druk op de draad. Kies een maat rager die de te reinigen ruimte helemaal opvult.

Bij implantaten:
Gebruik een interdentaal borsteltje om bij de buttons van implantaten en onder de prothese te reinigen. Breng de rager voorzichtig tussen twee implantaten in en maak voorzichtige, in- en uitgaande bewegingen.

Bij bruggen:
Gebruik een interdentaal hulpmiddel dat specifiek geschikt is voor de ruimtes tussen de verschillende onderdelen van de brug. Reinig grondig door de rager niet alleen vanaf de wangzijde in te brengen, maar ook vanaf de tongzijde.

Welke rager is geschikt?
Er zijn heel veel verschillende soorten en maten ragers. Voor elke patiënt is er wel een geschikte oplossing. Het belangrijkste waar je op moet letten bij de keuze van een rager is hoe groot de ruimte tussen de tanden en kiezen is. Het borsteltje moet er precies in passen en niet te groot zijn waardoor je het in de ruimte moet forceren, maar ook niet te klein. Bij orthodontische beugels, implantaten, bruggen, teruggetrokken tandvlees of in andere speciale situaties is de juiste keuze heel belangrijk. Daarom zouden ragers de eerste keer eigenlijk voorgeschreven moeten worden door de tandarts of mondhygiënist. Zij kunnen het beste bepalen welke maat in uw mond geschikt is. Het is ook belangrijk de borsteltjes regelmatig te vervangen. Een rager van goede kwaliteit, met borstelharen die voorzien zijn van een antibacteriële coating, zal langer meegaan en toch langdurig effectief blijven.

Wist u dat?

Nieuwe Europese wetgeving over gezondheidsclaims

Nieuwe Europese wetgeving over gezondheidsclaims, in het kort Op 25 mei is een Europese wet gepubliceerd over gezondheidsclaims. Deze wet bepaalt welke beweringen over gezondheidsvoordelen zijn toe…

Lees meer →

Je huid en de seizoensovergang van zomer naar winter!

Uit gewoonte gebruiken we soms jaar in jaar uit dezelfde crème, of het nu zomer of winter is. We grijpen elke keer naar hetzelfde potje of tubetje. De huid heeft echter baat bij afwisseling …

Lees meer →

Atashi een nieuwe sensatie voor je huid.

Atashi is een nieuwe geavanceerde cosmetische lijn geïnspireerd op oosterse gezichtsbehandelingen. Atashi combineert hoogwaardige technologie en oosterse traditie om uw huid de ontspanning te …

Lees meer →

Laatst bekeken

  Bik & Bik

  Bik & Bik Online is ontstaan uit een unieke samenwerking van P.J. Bik van Drogisterij Bik uit Leiden en G.J. Bik van Drogisterij de Tulp uit Haarlem. In 2012 is de winkel in Haarlem opgeheven en werkt Bik & Bik uitsluitend vanuit Leiden.

  Contact

  Wilt u contact met ons opnemen?

  Dat kan via onze contactpagina, daar vindt u alle gegevens welke u nodig heeft om met ons contact op te nemen.

   

  Bik & Bik drogisterij | © Copyright 2009 - 2019 | Alle Rechten Voorbehouden | Algemenevoorwaarden | Privacy | Cookies DesignWebwinkelsoftware