Veilig betalen met...

Online verkopen van medicijnen

Het bestellen van medicijnen via internet is de laatste jaren flink toegenomen. Veel van de medicijnen die online worden aangeboden zijn nep. Om te voorkomen dat de gezondheid van burgers in gevaar wordt gebracht, is het belangrijk medicijnen bij een legaal online verkooppunt te kopen.

Controleer vóór het bestellen of de website dit logo op zijn website heeft staan én of de website vermeld is in het register.

 

 

Bio-Kult maakt het verschil

 Bio-Kult is ontwikkeld door neuroloog en voedingsdeskundige Dr. Natasha - Campbell McBride voor kinderen en volwassenen met een gevoelige spijsvertering en is uitgegroeid tot het meest aanbev…

Lees meer →

Bikosan vervanger van Bocasan

Bocasan van Oral-B is nu al een tijdje uit de handel, wij komen met Bikosan. Dezelfde werking en formule. Bikosan heeft een reinigende werking. Het doodt vele soorten bacteriën die in de mond…

Lees meer →

Nieuwsbrief

Blijf nu op de hoogte van het laatste nieuws en producten met de nieuwsbrief van Bik & Bik Online.

Vastzittende hoest wat is dat precies?

Ben je kortademig?
Heb je hoest met slijm?
Voel je een ophoping van kleverig slijm in je luchtwegen?

 

Bij verkoudheid of griep treedt er een invasie op van virussen in het lichaam.

Deze virussen beschadigen de afdekkende lagen in de luchtwegen ( dit noemt men het luchtweg epitheel). Hierdoor treedt er een ontsteking op, die gepaard gaat met de aanmaak van abnormaal taai slijm. Dit slijm veroorzaakt onder andere een hoestprikkel, maar aangezien het taai is wordt het slijm moeilijk opgehoest. Men spreekt dan van een vastzittende hoest. Deze vastzittende hoest is een verschijnsel dat vaak bij verkoudheid en griep optreedt. Aan dit verschijnsel van vastzittende hoest kan iets worden gedaan.
Slijm, kortademig en een reutelende ademhaling – dit zijn allemaal kenmerken bij een vastzittende hoest.

 

Dit wordt ook wel “natte” of “productieve” hoest genoemd. Allemaal het gevolg van te veel en te dik slijm in je luchtwegen. Dit kleverige goedje kan wit, geel of groen zijn en komt los wanneer je hoest.
De natuurlijke reactie van het lichaam bij te veel slijm is hoesten, om de luchtwegen vrij te maken.

Kenmerken van een vastzittende hoest

 • kleverig slijm dat naar boven komt bij stevig hoesten
 • een raspend en reutelend geluid, bij het ademhalen en hoesten
 • een zwaar en vol gevoel op de borst
 • de hoest is vaak het ergst in de ochtend


Verschillende kleuren slijm, wat kan dit betekenen.

 • Geel: dit kan duiden op een infectie van de luchtwegen
 • Groen: dit kan een bacteriële infectie betekenen, zoals bronchitis. In dit geval raden wij u aan de huisarts te raadplegen
 • Bruin: door stofdeeltjes in de lucht, smog of roken kunnen er bruine vlekken in het slijm ontstaan
 • Grijs: sigarettenrook en luchtvervuiling kunnen grijs slijm veroorzaken

 

Vastzittende hoest bij kinderen
Het is normaal dat kinderen een hoest ontwikkelen als ze verkouden zijn. De hoest begint meestal als een droge hoest en verandert naar mate deze aanhoudt in een vastzittende hoest. Bisolvon® heeft aangenaam smakende hoestmiddelen die speciaal voor kinderen zijn ontwikkeld, zodat het vastzittend slijm wordt opgelost en de luchtwegen weer vrij komen.

 

Vastzittende hoest – wanneer moet ik met mijn kind naar de dokter?

Blafhoest.
Deze hoest wordt vaak veroorzaakt door pseudo-kroep of een ontsteking van het strottenhoofd en de luchtpijp. Pseudo-kroep kan plotseling midden in de nacht ontstaan, wat zowel voor jou als voor je kind beangstigend kan zijn. Neem contact op met je huisarts als je denkt dat je kind een blafhoest heeft.

 

Hoest met halen.
De hoest klinkt als een "haal" en treedt op na de hoestaanval, als je kind probeert diep adem te halen.
Hoest met halen is vaak een symptoom van kinkhoest. Dit is een infectieziekte die ernstig kan zijn. Raadpleeg onmiddellijk een huisarts.

 

Piepende hoest.
In dit geval maakt je kind een piepend geluid bij het ademhalen. Dit kan veroorzaakt worden door een zwelling van de stembanden als gevolg van een luchtweginfectie of pseudo-kroep. Het piepen kan ook veroorzaakt worden door een voorwerp dat vastzit in de luchtpijp van het kind. Ga zo snel mogelijk met je kind naar een arts.

 

Hoesten met koorts.
Een hoest in combinatie met hoge koorts kan ernstig zijn. Leg natte kompressen om de onderbenen van het kind om de koorts te laten zakken. Raadpleeg onmiddellijk een huisarts.

 

Hoesten bij zuigelingen en peuters.
Let altijd heel goed op bij elke hoest die je kind heeft, of deze nu normaal lijkt of verontrustend is. Je kunt beter een huisarts een keer teveel vragen dan te weinig.

Producten tegen vatszittende hoest herkent u een dit teken:  


 

Wist u dat?

Herbatint natuurlijke haarverf

Herbatint is samengesteld met een minimale hoeveelheid farmaceutische en chemische ingrediënten welke gecombineerd met de extracten van planten en kruiden een unieke haarverf formule vormen di…

Lees meer →

Meer vergiftiging door experiment medicijnen

Vooral jongeren proberen vaak middelen uit met vergiftiging tot gevolg. Dat blijkt uit het jaarverslag van het Nationaal Vergiftigingen Centrum (NVIC). Vorig jaar steeg het aantal meldingen van ver…

Lees meer →

Venadoron: voor een licht en aangenaam gevoel in de benen

Venadoron is een volledig natuurlijke, verfrissende gel speciaal voor gebruik bij zware, vermoeide benen. De gel heeft een verkoelende werking en geeft direct een aangenaam, licht gevoel. Dit produ…

Lees meer →

Laatst bekeken

  Bik & Bik

  Bik & Bik Online is ontstaan uit een unieke samenwerking van P.J. Bik van Drogisterij Bik uit Leiden en G.J. Bik van Drogisterij de Tulp uit Haarlem. In 2012 is de winkel in Haarlem opgeheven en werkt Bik & Bik uitsluitend vanuit Leiden.

  Contact

  Wilt u contact met ons opnemen?

  Dat kan via onze contactpagina, daar vindt u alle gegevens welke u nodig heeft om met ons contact op te nemen.

   

  Bik & Bik drogisterij | © Copyright 2009 - 2019 | Alle Rechten Voorbehouden | Algemenevoorwaarden | Privacy | Cookies DesignWebwinkelsoftware