Wij zijn druk bezig een volledig vernieuwde webshopGa naar de nieuwe webshop

Bik & Bik drogisterij

                              BIJ KONINKLIJKE BESCHIKKING
                                           HOFLEVERANCIER

Mijn winkelwagenGeen items

Veilig betalen met...

Griep of verkouden?

Paracetamol met vitamine C geeft verlichting bij verkoudheid en of griep.

 

Griep en verkoudheid, snel voorbij bij Bik-Bik online

Controleert u ook of dit geneesmiddel wel verkocht mag worden door de juiste aanbieder? 


Check hier of de online aanbieder wel geregistreerd is!

 

Wie kent Old Spice niet?

Old Spice deodorants
Nu verkrijgbaar de deodorants van Old Spice in de geuren:
Original, White Water en Captain!

 

 

Bio-Kult maakt het verschil

 Bio-Kult is ontwikkeld door neuroloog en voedingsdeskundige Dr. Natasha - Campbell McBride voor kinderen en volwassenen met een gevoelige spijsvertering en is uitgegroeid tot het meest aanbev…

Lees meer →

Wat Is Hennepolie En Wat Kun Je Ermee?

 Wat Is Hennepolie En Wat Kun Je Ermee? lepel met olieHennepolie is een olie die wordt gewonnen uit de hennepplant. Alle planten in de cannabis familie kunnen deze olie produceren, maar meesta…

Lees meer →

Nieuwsbrief

Blijf nu op de hoogte van het laatste nieuws en producten met de nieuwsbrief van Bik & Bik Online.

Vaginale jeuk

Vaginale jeuk

 Vaginale Jeuk – oorzaken en behandeling

Er zijn verschillende factoren en aandoeningen die vaginale jeuk kunnen veroorzaken. De meest bekende zijn:

 • Bacteriële Vaginose
 • Slechte intiem hygiene
 • Schaamluis
 • SOA


Het is belangrijk om na te gaan welke factoren de oorzaak zijn van de jeuk en deze dan te vermijden. Zorg ervoor dat je niet in de vicieuze cirkel terechtkomt van jeuk en krabben. Dat zal namelijk nog meer jeuk veroorzaken!

Oorzaken vaginale jeuk

1. Bacteriële Vaginose (BV)

Bacteriële Vaginose is een veel voorkomende vaginale aandoening bij vrouwen. BV ontstaat wanneer de slechte bacteriën die van nature aanwezig zijn in de vagina, zich vermenigvuldigen ten koste van de goede bacteriën, de lactobacillen. De volgende symptomen kunnen wijzen op BV: een sterke vaginale geur (vislucht), waterige grijze afscheiding, jeuk en branderigheid. Deze aandoening kan behandeld worden met antibiotica, maar deze methode is rigoureus omdat de gehele vaginale flora gedood wordt, ook de nuttige lactobacillen. Het is daarom belangrijk om een product te gebruiken dat de slechte bacteriën afvoert zonder dat de goede bacteriën worden aangetast en zo dus de balans van de vaginale flora herstelt.

2. Vaginale Schimmelinfectie

Een overmatige groei van schimmel in de vagina is een veel voorkomende oorzaak van vaginale jeuk. Dergelijke schimmelinfectie, ook wel Candida genoemd, ontstaat wanneer schimmels de overhand krijgen op goede bacteriën, zoals de lactobacillen. Wanneer deze laatste in de minderheid raken, kunnen ze hun beschermende rol niet meer vervullen. Een veel gebruikte behandeling van dit probleem is het uitroeien van schimmels in de vagina door middel van anti-mycotica (antischimmelmiddelen). Dit is op korte termijn effectief maar bij veel vrouwen keren de klachten vrij snel weer terug, omdat de vaginale flora uit balans blijft. Er is ook een natuurlijke oplossing die de vaginale schimmelinfectie behandelt en de balans van de vaginale flora herstelt. Dit laatste is immers de beste garantie tegen een schimmelinfectie!

3. Slechte intiem hygiëne

Slechte of juist overmatige intieme hygiëne kan ook jeuk veroorzaken. De vagina is erg gevoelig en vatbaar voor irritaties. Zeker het wassen met zeep kan erg schadelijk zijn voor de natuurlijke vaginale flora. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een mild, zeepvrij product. Ook is het belangrijk om tijdens de menstruatie tampons en maandverband regelmatig te vervangen om irritaties te voorkomen.

4. Schaamluis

Hoewel schaamluis tegenwoordig veel minder vaak voorkomt, doordat vrouwen vaker hun intieme zone scheren, kun je schaamluis nog steeds oplopen. Schaamluizen worden overgedragen door seksueel contact maar ook via handdoeken, beddengoed of matrassen. De jeuk bevindt zich vaak op de huid van de vulva (het uitwendige deel van de vagina) waar rode plekken ontstaan door het ontsteken van de beten. Schaamluis is te behandelen met een crème of lotion die verkrijgbaar is bij de apotheek. Raadpleeg bij twijfel altijd een arts.

5. SOA

Jeuk rondom geslachtsdelen kan duiden op een seksueel overdraagbare aandoening (SOA). Een SOA is een infectieziekte die je aan elkaar overdraagt via seksueel contact. Het gaat om ziekmakende virussen, bacteriën of parasieten die voorkomen in sperma, bloed of vaginaal vocht. Ook huid-op-huid contact kan zorgen voor besmetting. SOA’s die jeuk veroorzaken zijn herpes genitalis, schurft en genitale wratten. Vaak komen er dan ook bultjes en blaasjes voor. Als vaginale jeuk is ontstaan na onbeschermde geslachtsgemeenschap is het altijd raadzaam om een arts te raadplegen.

Vaginale jeuk behandelen

De oorzaken van vaginale jeuk zijn divers en variëren van een infectie (Bacteriële Vaginose of een Vaginale Schimmelinfectie) tot slechte hygiëne of een SOA. Bij het vermoeden van een SOA is het verstandig om altijd een arts te raadplegen. Bacteriële Vaginose en een Schimmelinfectie kan je zelf eenvoudig behandelen. Ook het gezond houden van de vagina speelt een belangrijke rol in het voorkomen van vaginale jeuk.

Multi-Gyn bij de behandeling van Vaginale Jeuk
Multi-Gyn ActiGel wordt wereldwijd door miljoenen vrouwen gebruikt voor het behandelen van vervelende vaginale klachten waaronder jeuk. Ook is het een effectieve behandeling van Bacteriële Vaginose. Je mag het zo vaak gebruik als nodig en het bevat alleen natuurlijke ingrediënten, waardoor je geen last hebt van vervelende bijwerkingen. Als je naast jeuk ook een brokkelige, witte afscheiding hebt kan je last hebben van een vaginale schimmelinfectie. Multi-Gyn FloraPlus helpt je dan snel van je klachten af. In tegenstelling tot andere anti-schimmel middelen herstelt Multi-Gyn FloraPlus de natuurlijke balans in de vagina waardoor de kans klein is dat de klachten nog terugkomen.

Wist u dat?

Lactose-intolerantie? Wat is dat precies

Drie kwart van volwassen mensen lijdt aan een lactose-intolerantie. Lactose is een disaccharide (dubbele suikermolecuul). Het wordt ook melksuiker genoemd en zit behalve in melk in tal van producte…

Lees meer →

Yoghurt zonder lactose

De yoghurt wordt van melk gemaakt. Je kunt hiervoor geiten- of koemelk gebruiken. In het algemeen zijn de eiwitten van geitenmelk beter verteerbaar. Ingrediënten: een liter volle melk yoghurt …

Lees meer →

Antibiotica effectiever door toevoegen zilver

Antibiotica effectiever door toevoegen zilver' Antibiotica is wel tien tot duizend keer effectiever bij infecties door er zilver aan toe te voegen. Zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit van B…

Lees meer →

Laatst bekeken

  Bik & Bik

  Bik & Bik Online is ontstaan uit een unieke samenwerking van P.J. Bik van Drogisterij Bik uit Leiden en G.J. Bik van Drogisterij de Tulp uit Haarlem. In 2012 is de winkel in Haarlem opgeheven en werkt Bik & Bik uitsluitend vanuit Leiden.

  Contact

  Wilt u contact met ons opnemen?

  Dat kan via onze contactpagina, daar vindt u alle gegevens welke u nodig heeft om met ons contact op te nemen.

   

  Bik & Bik drogisterij | © Copyright 2009 - 2020 | Alle Rechten Voorbehouden | Algemenevoorwaarden | Privacy | Cookies DesignWebwinkelsoftware