Bik & Bik drogisterij

                              BIJ KONINKLIJKE BESCHIKKING
                                           HOFLEVERANCIER

Mijn winkelwagenGeen items

Veilig betalen met...

Griep of verkouden?

Paracetamol met vitamine C geeft verlichting bij verkoudheid en of griep.

 

Griep en verkoudheid, snel voorbij bij Bik-Bik online

Controleert u ook of dit geneesmiddel wel verkocht mag worden door de juiste aanbieder? 


Check hier of de online aanbieder wel geregistreerd is!

 

Wie kent Old Spice niet?

Old Spice deodorants
Nu verkrijgbaar de deodorants van Old Spice in de geuren:
Original, White Water en Captain!

 

 

Bio-Kult maakt het verschil

 Bio-Kult is ontwikkeld door neuroloog en voedingsdeskundige Dr. Natasha - Campbell McBride voor kinderen en volwassenen met een gevoelige spijsvertering en is uitgegroeid tot het meest aanbev…

Lees meer →

Wat Is Hennepolie En Wat Kun Je Ermee?

 Wat Is Hennepolie En Wat Kun Je Ermee? lepel met olieHennepolie is een olie die wordt gewonnen uit de hennepplant. Alle planten in de cannabis familie kunnen deze olie produceren, maar meesta…

Lees meer →

Nieuwsbrief

Blijf nu op de hoogte van het laatste nieuws en producten met de nieuwsbrief van Bik & Bik Online.

Pubers en puistjes horen bij elkaar

Pubers en puistjes horen bij elkaar

Leuk is het niet, maar bij de puberteit horen puistjes. En om het extra vervelend te maken hebben puistjes de neiging om juist daar te zitten waar ze het meeste opvallen: op je gezicht. Voor pubers die toch al onzeker zijn over hun uiterlijk is dat niet gemakkelijk.

Puistjes ontstaan in de puberteit door hormonale veranderingen. In de puberteit worden bovendien de talgklieren groter. Wanneer deze verstopt raken, door bijvoorbeeld dode huidcellen, ontstaat een puistje. Bij pubermeiden speelt de cyclus een rol bij de vorming van puistjes. In de week voor de menstruatie hebben zij meer last van puistjes.

Puistjes volledig voorkomen zit er niet in. Maar je zoon of dochter kan wel de nodige dingen doen om de 'schade' zoveel mogelijk te beperken. Wellicht heeft je kind iets aan onderstaande tips.

Niet smeren
Wanneer een puistje zich op een zichtbare plek aandient, is het verleidelijk om de boosdoener te camoufleren door er een dikke laag creme overheen te smeren. Dat is niet slim. Hiermee verstop je namelijk je huid, waardoor je juist meer in plaats van minder puistjes krijgt.

Matig met zeep
Regelmatig je gezicht wassen helpt om je talgklieren open te houden. Door te wassen verwijder je vuil en dode huidcellen. Maar kijk uit met zeep. Wanneer je veel zeep gebruikt, ontvet je je huid. Het lichaam reageert daarop door juist meer vet aan te maken. Daardoor krijg je juist meer puistjes.
Zoek de zon op!
Zon (of de zonnebank) kunnen helpen om puistjes tegen te gaan. Aanwezige puistjes drogen door zonlicht snel uit en je huid is minder vet als je meer in de zon zit. Bovendien krijg je er ook nog een lekker kleurtje van.

Niet uitknijpen
Het uitknijpen van puistjes lijkt een aantrekkelijke optie, maar dat is het niet. Door een puistje uit te knijpen beschadig je de huid, waardoor je juist meer kans krijgt op nieuwe puistjes. Bovendien bestaat het gevaar dat er een litteken achter blijft dat je de rest van je leven blijft zien. Niet doen dus.
Weet wat je eet
Chocolade heeft de naam dat je er puistjes van krijgt, maar er is meer eten dat ervoor kan zorgen dat iemand last krijgt van puistjes. Kaas, mayonaise en volle melk zijn voorbeelden van vette levensmiddelen die invloed hebben op de vorming van puistjes en mee-eters. Groente en fruit zijn juist wel goed voor je huid.

Experimenteer met middeltjes
Er zijn bij de drogist veel middeltjes te koop die kunnen helpen tegen puistjes. Maar let op: wat bij de een goed werkt, kan bij de ander juist averechts werken. Probeer dus uit welk middel voor jouw huid het beste werkt.

Tot slot
Wanneer je kind echt doorlopend heel veel last heeft van acne, dan is het verstandig om langs te gaan bij een huisarts. Met name bij pubermeiden is de aanwezigheid van puistjes hormonaal. Een lichte anticonceptiepil kan helpen om de hormoonhuishouding in evenwicht te brengen. Daarmee neemt ook het aantal puistjes af.

Een huisarts kan ook helpen om eventuele andere oorzaken van puistjes te onderzoeken. Bepaalde vormen van allergie kunnen namelijk ook zorgen voor de aanwezigheid van puistjes.

 

Wist u dat?

Hoe ‘werkt' een kaars eigenlijk

Bij het aansteken van een kaars zorgt de hitte van de vlam ervoor dat het kaarsvet (betere kaars stearine) smelt. Het vloeibaar kaarsvet stijgt in de pit omhoog, net als bij een olielamp, en verda…

Lees meer →

Chrysanthellum een wonderplant

CHRYSANTHELLUM Men gebruikt de volledige plant, die rijk is aan flavonoïden en saponinen. Chrysanthellum beschermt de lever bij overdadig eten en drinken, vergiftigingen en alcoholisme. Hij …

Lees meer →

Eten voor twee

ook al heeft een zwangere vrouw behoefte aan extra voedingsstoffen, dat betekend nog niet dat zij moet eten voor twee. Het is veel belangrijker om te kiezen voor de juiste voedingsstoffen die haar …

Lees meer →

Laatst bekeken

  Bik & Bik

  Bik & Bik Online is ontstaan uit een unieke samenwerking van P.J. Bik van Drogisterij Bik uit Leiden en G.J. Bik van Drogisterij de Tulp uit Haarlem. In 2012 is de winkel in Haarlem opgeheven en werkt Bik & Bik uitsluitend vanuit Leiden.

  Contact

  Wilt u contact met ons opnemen?

  Dat kan via onze contactpagina, daar vindt u alle gegevens welke u nodig heeft om met ons contact op te nemen.

   

  Bik & Bik drogisterij | © Copyright 2009 - 2020 | Alle Rechten Voorbehouden | Algemenevoorwaarden | Privacy | Cookies DesignWebwinkelsoftware