Veilig betalen met...

Griep of verkouden?

Paracetamol met vitamine C geeft verlichting bij verkoudheid en of griep.

 

Griep en verkoudheid, snel voorbij bij Bik-Bik online

Controleert u ook of dit geneesmiddel wel verkocht mag worden door de juiste aanbieder? 


Check hier of de online aanbieder wel geregistreerd is!

 

Wie kent Old Spice niet?

Old Spice deodorants
Nu verkrijgbaar de deodorants van Old Spice in de geuren:
Original, White Water en Captain!

 

 

Bio-Kult maakt het verschil

 Bio-Kult is ontwikkeld door neuroloog en voedingsdeskundige Dr. Natasha - Campbell McBride voor kinderen en volwassenen met een gevoelige spijsvertering en is uitgegroeid tot het meest aanbev…

Lees meer →

New van New-Care Magnesium-Sticks

New Care Magnesium sticks zijn makkelijk mee te nemen en kunnen direct in de mond zonder water worden ingenomen. Heel handig tijdens het sporten of als je onderweg bent bijvoorbeeld. 1 stick l…

Lees meer →

Nieuwsbrief

Blijf nu op de hoogte van het laatste nieuws en producten met de nieuwsbrief van Bik & Bik Online.

Condooms? Alles over condooms

Condooms? Alles over condooms

De pil is één van de betrouwbaarste middelen tegen zwangerschap. Maar tegen aids en andere seksueel overdraagbare aandoeningen (soa) biedt het geen bescherming. De veiligste manier om te vrijen is de zogenaamde 'double Dutch'-methode: naast de pil ook een condoom gebruiken.

Alleen al in Nederland worden jaarlijks ruim 100.000 nieuwe besmettingen met soa's vastgesteld. Veilig vrijen is dus erg belangrijk.

Betrouwbaar
Vrijen zonder condoom kan eigenlijk alleen als beide partners nog nooit met een ander naar bed zijn geweest, voorheen altijd veilig gevreeën hebben of zich beiden hebben laten testen. Eerlijkheid is wat dat betreft dus heel belangrijk.

Condooms zijn gelukkig niet alleen steeds dunner geworden, maar ook steeds betrouwbaarder. Met steekproeven worden ze in Nederland gecontroleerd op lekken en sterkte.

Goedgekeurde condooms blijven betrouwbaar tot vijf jaar na de productiedatum. Je moet ze wel koel en donker bewaren. De meeste pretcondooms voldoen niet aan de veiligheidseisen. Als voorbehoedsmiddel zijn ze dus niet aan te raden.

Zo doe je een condoom om:

 • Vermijd ieder contact tussen penis en vagina of anus voordat het condoom is aangebracht.
 • Breng het condoom pas aan als de penis helemaal stijf is.
 • Een condoom wordt om de stijve penis gedaan vóór de man bij de vrouw naar binnen gaat.
 • Knijp het reservoir dicht, zodat er geen lucht in het condoom zit. Op die manier is er wat ruimte om het sperma op te kunnen vangen. Bij een condoom zonder reservoir maak je zelf een reservoir door het topje dicht te knijpen.
 • Het condoom moet zo ver mogelijk over de hele penis worden afgerold.
 • Gebruik nooit twee condooms over elkaar heen. Ze kunnen dan scheuren.
 • Let goed op dat het condoom bij het om doen niet lek raakt door scherpe nagels.

Alle maten en smaken
Er bestaan condooms in verschillende kleuren, maten en smaken. Latexcondooms zijn bepoederd. Ze worden droog verpakt of zijn voorzien van een al dan niet zaaddodend glijmiddel.

Stroefheid kan worden verholpen door extra glijmiddel aan te brengen. Voor mensen die allergisch zijn voor latex, bestaan er tegenwoordig ook condooms van polyurethaan.

Vrouwencondoom
Het vrouwencondoom is een doorzichtig zakje van 17 centimeter lang. Het is gemaakt van polyurethaan en heeft een binnen- en buitenring.

De binnenring en het grootste gedeelte van het zakje worden in de vagina gebracht. Het vrouwencondoom zorgt ervoor dat het zaad van de man niet in de vagina van de vrouw terechtkomt, maar in het zakje.

Bij juist gebruik kan er dus praktisch geen bevruchting plaatsvinden. Omdat de penis de vaginawand niet raakt en de buitenwand de schaamlippen bedekt, ben je ook beschermd tegen soa's.

Het vrouwencondoom kan - net als gewone condooms - slechts éénmaal gebruikt worden. Het is geurloos en aan de binnen- en buitenzijde voorzien van een glijmiddel. Vrouwencondooms worden verkocht per pakje van drie stuks.

Voor- en nadelen
Het vrouwencondoom kan al voor de geslachtsgemeenschap ingebracht worden. Wel vinden veel vrouwen het moeilijk om in te brengen. Sommigen vinden het knisperende geluid en de aanblik van de ring buiten de vagina vervelend.

Net als bij gewone condooms is de betrouwbaarheid afhankelijk van juist gebruik. Bij juist gebruik is de betrouwbaarheid van het vrouwencondoom 95 procent.

Wist u dat?

Je huid en de seizoensovergang van zomer naar winter!

Uit gewoonte gebruiken we soms jaar in jaar uit dezelfde crème, of het nu zomer of winter is. We grijpen elke keer naar hetzelfde potje of tubetje. De huid heeft echter baat bij afwisseling …

Lees meer →

Atashi een nieuwe sensatie voor je huid.

Atashi is een nieuwe geavanceerde cosmetische lijn geïnspireerd op oosterse gezichtsbehandelingen. Atashi combineert hoogwaardige technologie en oosterse traditie om uw huid de ontspanning te …

Lees meer →

Vastzittende hoest

Ben je kortademig? Heb je hoest met slijm? Voel je een ophoping van kleverig slijm in je luchtwegen? Bij verkoudheid of griep treedt er een invasie op van virussen in het lichaam. Dez…

Lees meer →

Laatst bekeken

  Bik & Bik

  Bik & Bik Online is ontstaan uit een unieke samenwerking van P.J. Bik van Drogisterij Bik uit Leiden en G.J. Bik van Drogisterij de Tulp uit Haarlem. In 2012 is de winkel in Haarlem opgeheven en werkt Bik & Bik uitsluitend vanuit Leiden.

  Contact

  Wilt u contact met ons opnemen?

  Dat kan via onze contactpagina, daar vindt u alle gegevens welke u nodig heeft om met ons contact op te nemen.

   

  Bik & Bik drogisterij | © Copyright 2009 - 2019 | Alle Rechten Voorbehouden | Algemenevoorwaarden | Privacy | Cookies DesignWebwinkelsoftware