Bik & Bik drogisterij

                              BIJ KONINKLIJKE BESCHIKKING
                                           HOFLEVERANCIER

Mijn winkelwagenGeen items

Veilig betalen met...

Griep of verkouden?

Paracetamol met vitamine C geeft verlichting bij verkoudheid en of griep.

 

Griep en verkoudheid, snel voorbij bij Bik-Bik online

Controleert u ook of dit geneesmiddel wel verkocht mag worden door de juiste aanbieder? 


Check hier of de online aanbieder wel geregistreerd is!

 

Wie kent Old Spice niet?

Old Spice deodorants
Nu verkrijgbaar de deodorants van Old Spice in de geuren:
Original, White Water en Captain!

 

 

Bio-Kult maakt het verschil

 Bio-Kult is ontwikkeld door neuroloog en voedingsdeskundige Dr. Natasha - Campbell McBride voor kinderen en volwassenen met een gevoelige spijsvertering en is uitgegroeid tot het meest aanbev…

Lees meer →

Wat Is Hennepolie En Wat Kun Je Ermee?

 Wat Is Hennepolie En Wat Kun Je Ermee? lepel met olieHennepolie is een olie die wordt gewonnen uit de hennepplant. Alle planten in de cannabis familie kunnen deze olie produceren, maar meesta…

Lees meer →

Nieuwsbrief

Blijf nu op de hoogte van het laatste nieuws en producten met de nieuwsbrief van Bik & Bik Online.

Condooms? Alles over condooms

Condooms? Alles over condooms

De pil is één van de betrouwbaarste middelen tegen zwangerschap. Maar tegen aids en andere seksueel overdraagbare aandoeningen (soa) biedt het geen bescherming. De veiligste manier om te vrijen is de zogenaamde 'double Dutch'-methode: naast de pil ook een condoom gebruiken.

Alleen al in Nederland worden jaarlijks ruim 100.000 nieuwe besmettingen met soa's vastgesteld. Veilig vrijen is dus erg belangrijk.

Betrouwbaar
Vrijen zonder condoom kan eigenlijk alleen als beide partners nog nooit met een ander naar bed zijn geweest, voorheen altijd veilig gevreeën hebben of zich beiden hebben laten testen. Eerlijkheid is wat dat betreft dus heel belangrijk.

Condooms zijn gelukkig niet alleen steeds dunner geworden, maar ook steeds betrouwbaarder. Met steekproeven worden ze in Nederland gecontroleerd op lekken en sterkte.

Goedgekeurde condooms blijven betrouwbaar tot vijf jaar na de productiedatum. Je moet ze wel koel en donker bewaren. De meeste pretcondooms voldoen niet aan de veiligheidseisen. Als voorbehoedsmiddel zijn ze dus niet aan te raden.

Zo doe je een condoom om:

 • Vermijd ieder contact tussen penis en vagina of anus voordat het condoom is aangebracht.
 • Breng het condoom pas aan als de penis helemaal stijf is.
 • Een condoom wordt om de stijve penis gedaan vóór de man bij de vrouw naar binnen gaat.
 • Knijp het reservoir dicht, zodat er geen lucht in het condoom zit. Op die manier is er wat ruimte om het sperma op te kunnen vangen. Bij een condoom zonder reservoir maak je zelf een reservoir door het topje dicht te knijpen.
 • Het condoom moet zo ver mogelijk over de hele penis worden afgerold.
 • Gebruik nooit twee condooms over elkaar heen. Ze kunnen dan scheuren.
 • Let goed op dat het condoom bij het om doen niet lek raakt door scherpe nagels.

Alle maten en smaken
Er bestaan condooms in verschillende kleuren, maten en smaken. Latexcondooms zijn bepoederd. Ze worden droog verpakt of zijn voorzien van een al dan niet zaaddodend glijmiddel.

Stroefheid kan worden verholpen door extra glijmiddel aan te brengen. Voor mensen die allergisch zijn voor latex, bestaan er tegenwoordig ook condooms van polyurethaan.

Vrouwencondoom
Het vrouwencondoom is een doorzichtig zakje van 17 centimeter lang. Het is gemaakt van polyurethaan en heeft een binnen- en buitenring.

De binnenring en het grootste gedeelte van het zakje worden in de vagina gebracht. Het vrouwencondoom zorgt ervoor dat het zaad van de man niet in de vagina van de vrouw terechtkomt, maar in het zakje.

Bij juist gebruik kan er dus praktisch geen bevruchting plaatsvinden. Omdat de penis de vaginawand niet raakt en de buitenwand de schaamlippen bedekt, ben je ook beschermd tegen soa's.

Het vrouwencondoom kan - net als gewone condooms - slechts éénmaal gebruikt worden. Het is geurloos en aan de binnen- en buitenzijde voorzien van een glijmiddel. Vrouwencondooms worden verkocht per pakje van drie stuks.

Voor- en nadelen
Het vrouwencondoom kan al voor de geslachtsgemeenschap ingebracht worden. Wel vinden veel vrouwen het moeilijk om in te brengen. Sommigen vinden het knisperende geluid en de aanblik van de ring buiten de vagina vervelend.

Net als bij gewone condooms is de betrouwbaarheid afhankelijk van juist gebruik. Bij juist gebruik is de betrouwbaarheid van het vrouwencondoom 95 procent.

Wist u dat?

Vette huid verkomt rimpels

De vette huid is glimmend, dik, heeft grove poriën, aanleg tot puistjes en andere oneffenheden. Bij de vette huid werken de talgklieren juist te hard, en produceren meer huidvet dan nodig, wa…

Lees meer →

Veel melk gevaarlijk

Veel melk drinken is gevaarlijk en kan de kans op kanker vergroten. Dat zegt de gerenommeerde Amerikaanse voedingswetenschapper Walter Willet morgen zeggen tijdens de publiekslezing van het Erasmus…

Lees meer →

Pulsatilla pratensis

Pulsatilla pratensis (Knikkend wildemanskruid) is een beschermde plant en behoort tot de familie der Ranunculaceae. Pulsatilla pratensis heeft klokvormige lila bloemen, omgeven door zilverwit behaa…

Lees meer →

Laatst bekeken

  Bik & Bik

  Bik & Bik Online is ontstaan uit een unieke samenwerking van P.J. Bik van Drogisterij Bik uit Leiden en G.J. Bik van Drogisterij de Tulp uit Haarlem. In 2012 is de winkel in Haarlem opgeheven en werkt Bik & Bik uitsluitend vanuit Leiden.

  Contact

  Wilt u contact met ons opnemen?

  Dat kan via onze contactpagina, daar vindt u alle gegevens welke u nodig heeft om met ons contact op te nemen.

   

  Bik & Bik drogisterij | © Copyright 2009 - 2020 | Alle Rechten Voorbehouden | Algemenevoorwaarden | Privacy | Cookies DesignWebwinkelsoftware