Veilig betalen met...

Ook last van Hooikoorst?

Dat is lastig maar gelukkig zijn de klacdhten makkelijk te behandelen!

Controleert u ook of dit geneesmiddel wel verkocht mag worden door de juiste aanbieder? Check hier of de online aanbieder wel geregistreerd is!

----------------------------------------------------

 

Bio-Kult maakt het verschil

 Bio-Kult is ontwikkeld door neuroloog en voedingsdeskundige Dr. Natasha - Campbell McBride voor kinderen en volwassenen met een gevoelige spijsvertering en is uitgegroeid tot het meest aanbev…

Lees meer →

New van New-Care Magnesium-Sticks

New Care Magnesium sticks zijn makkelijk mee te nemen en kunnen direct in de mond zonder water worden ingenomen. Heel handig tijdens het sporten of als je onderweg bent bijvoorbeeld. 1 stick l…

Lees meer →

Nieuwsbrief

Blijf nu op de hoogte van het laatste nieuws en producten met de nieuwsbrief van Bik & Bik Online.

Meer vergiftiging door experiment medicijnen

Meer vergiftiging door experiment medicijnen

Vooral jongeren proberen vaak middelen uit met vergiftiging tot gevolg. Dat blijkt uit het jaarverslag van het Nationaal Vergiftigingen Centrum (NVIC).

Vorig jaar steeg het aantal meldingen van vergiftigingen door het gebruik van medicijnen tegen ADHD, die ook gebruikt kunnen worden als pepmiddel, met 34 procent naar 627.

Het overmatig gebruik van hoestdrank verdubbelde. Dat komt vooral doordat jongeren het middel steeds vaker gebruiken vanwege het geestverruimende effect.

Nootmuskaat
Het aantal vergiftigingen door het gebruik van nootmuskaat is in 2010 verdrievoudigd, van tien naar 31. Nootmuskaat kan in grote hoeveelheden hallucinerend werken.

Ook het aantal meldingen over paddo's nam toe. Voor deze stijging is volgens het NVIC geen duidelijke oorzaak aan te wijzen.
Het aantal paracetemolvergiftigingen nam niet toe, ondanks bredere verkrijgbaarheid van het middel.

Het NVIC was sinds de oprichting in 1959 onderdeel van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, maar maakt sinds juli deel uit van het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Vorig jaar werd het NVIC via de telefoonlijn en de website vergiftigingen.info ruim 42 duizend keer geraadpleegd over 55.500 blootstellingen van mensen of dieren aan giftige stoffen.

Wist u dat?

NAC een zwavelhoudend aminozuur is.

NAC, N-Acetyl-L-Cysteïne is een bijzondere stof, een zwavelhoudend aminozuur, die een belangrijke rol heeft bij de ondersteuning van het afweerysteem in het algemeen en tevens op het afweersys…

Lees meer →

Maté is de nieuwste wetenschappelijke ontdekking voor de slanke lijn.

Botanische naam Ilex paraguariensis Gebruikt plantendeel: blad Te gebruiken bij: • vermageringskuren • afslanken • vetverbrander • overtollige kilo’s Maté is ee…

Lees meer →

Syfilis

Wanneer men geïnfecteerd is door de Syfilis bacterie, produceert men antilichamen tegen deze bacterie. Met behulp van de Easy Home Test Syfilis kan de aanwezigheid van deze antilichamen in het…

Lees meer →

Laatst bekeken

  Bik & Bik

  Bik & Bik Online is ontstaan uit een unieke samenwerking van P.J. Bik van Drogisterij Bik uit Leiden en G.J. Bik van Drogisterij de Tulp uit Haarlem. In 2012 is de winkel in Haarlem opgeheven en werkt Bik & Bik uitsluitend vanuit Leiden.

  Contact

  Wilt u contact met ons opnemen?

  Dat kan via onze contactpagina, daar vindt u alle gegevens welke u nodig heeft om met ons contact op te nemen.

   

  Bik & Bik drogisterij | © Copyright 2009 - 2019 | Alle Rechten Voorbehouden | Algemenevoorwaarden | Privacy | Cookies DesignWebwinkelsoftware