Veilig betalen met...

Griep of verkouden?

Paracetamol met vitamine C geeft verlichting bij verkoudheid en of griep.

 

Griep en verkoudheid, snel voorbij bij Bik-Bik online

Controleert u ook of dit geneesmiddel wel verkocht mag worden door de juiste aanbieder? 


Check hier of de online aanbieder wel geregistreerd is!

 

Wie kent Old Spice niet?

Old Spice deodorants
Nu verkrijgbaar de deodorants van Old Spice in de geuren:
Original, White Water en Captain!

 

 

Bio-Kult maakt het verschil

 Bio-Kult is ontwikkeld door neuroloog en voedingsdeskundige Dr. Natasha - Campbell McBride voor kinderen en volwassenen met een gevoelige spijsvertering en is uitgegroeid tot het meest aanbev…

Lees meer →

Wat Is Hennepolie En Wat Kun Je Ermee?

 Wat Is Hennepolie En Wat Kun Je Ermee? lepel met olieHennepolie is een olie die wordt gewonnen uit de hennepplant. Alle planten in de cannabis familie kunnen deze olie produceren, maar meesta…

Lees meer →

Nieuwsbrief

Blijf nu op de hoogte van het laatste nieuws en producten met de nieuwsbrief van Bik & Bik Online.

Tijm bij acne?

Tijm bij acne?

Een oplossing van tijm lijkt effectiever in het behandelen van acne dan de voorgeschreven crèmes.

Dat stellen onderzoekers op een bijeenkomst van de Society for General Microbiology in Dublin.

Onderzoekers van de Leeds Metropolitan University testten het effect van tijm, goudsbloem en mirre op de Propionibacterium acne, de bacterie die ontstekingen van de huid veroorzaakt.

Alle onderzochte oplossingen doodden de bacterie binnen vijf minuten na blootstelling, maar tijm was het meest effectief van de drie.

Tinctuur
De tijm-tinctuur bleek zelfs een groter antibacterieel effect te hebben dan een standaard concentratie benzoylperoxide, het actieve ingrediënt in veel anti-acne crèmes.

"Om de tinctuur te maken weekt het materiaal van de plant of kruid dagen of zelfs weken in de alcohol", legt hoofdonderzoeker Margerita Gomez-Escalada uit. "Hierdoor trekken alle actieve ingrediënten uit de plant in de alcohol."

Tijm, goudsbloem en mirre worden veel gebruikt als natuurlijk alternatief voor de standaard acnebehandelingen, maar wetenschappelijk bewijs was er volgens Gomez-Escalada niet eerder.

Alternatief
Tijdens het onderzoek diende een alcoholoplossing als controle. Het effect van de tincturen was dus niet alleen maar toe te schrijven aan het antibacteriële effect van alcohol.

Gomez-Escalada hoopt dat meer onderzoek naar het effect van tincturen op acne in de toekomst zal leiden tot een natuurlijk alternatief voor de huidige behandelingen.

"Vooral voor mensen met een gevoelige huid kan het uitkomst bieden. Producten met benzoylperoxide leiden regelmatig tot bijwerkingen als een branderig gevoel en huidirritatie."

10 misverstanden over acne

Van chocolade en tandpasta tot zonlicht en uitknijpen Iedereen heeft wel eens een pukkeltje. Pubers gemiddeld meer dan volwassenen. Acne is te herkennen aan mee-eters en ontstekingen. Over hoe het …

Lees meer →

Wist u dat?

Wat is een aft eigenlijk??

Aften zijn kleine pijnlijke zweertjes in de mondholte, meestal met een grijswit oppervlak, en een rode rand eromheen. Ze kunnen op vrijwel alle gebieden in de mondholte voorkomen, zoals de binnenk…

Lees meer →

Een heerlijke mini-massage voor je zelf?

Heb je weinig tijd maar wil je wel vabn dat gespannen gevoel af? Neem een heerlijke mini-masage! Simpel! Een klein beetje lavendel olie in de hand en masseer hiermee de huid langs je haargrens. Bi…

Lees meer →

Aftersun een weldaad voor de huid na het zonnen

Tip: Neem na een dagje zonnen een verkwikkende douche en verzorg daarna je huid met een verzachtende aftersun.

Lees meer →

Laatst bekeken

  Bik & Bik

  Bik & Bik Online is ontstaan uit een unieke samenwerking van P.J. Bik van Drogisterij Bik uit Leiden en G.J. Bik van Drogisterij de Tulp uit Haarlem. In 2012 is de winkel in Haarlem opgeheven en werkt Bik & Bik uitsluitend vanuit Leiden.

  Contact

  Wilt u contact met ons opnemen?

  Dat kan via onze contactpagina, daar vindt u alle gegevens welke u nodig heeft om met ons contact op te nemen.

   

  Bik & Bik drogisterij | © Copyright 2009 - 2020 | Alle Rechten Voorbehouden | Algemenevoorwaarden | Privacy | Cookies DesignWebwinkelsoftware