Wij zijn druk bezig een volledig vernieuwde webshopGa naar de nieuwe webshop

Bik & Bik drogisterij

                              BIJ KONINKLIJKE BESCHIKKING
                                           HOFLEVERANCIER

Mijn winkelwagenGeen items

Veilig betalen met...

Griep of verkouden?

Paracetamol met vitamine C geeft verlichting bij verkoudheid en of griep.

 

Griep en verkoudheid, snel voorbij bij Bik-Bik online

Controleert u ook of dit geneesmiddel wel verkocht mag worden door de juiste aanbieder? 


Check hier of de online aanbieder wel geregistreerd is!

 

Wie kent Old Spice niet?

Old Spice deodorants
Nu verkrijgbaar de deodorants van Old Spice in de geuren:
Original, White Water en Captain!

 

 

Bio-Kult maakt het verschil

 Bio-Kult is ontwikkeld door neuroloog en voedingsdeskundige Dr. Natasha - Campbell McBride voor kinderen en volwassenen met een gevoelige spijsvertering en is uitgegroeid tot het meest aanbev…

Lees meer →

Wat Is Hennepolie En Wat Kun Je Ermee?

 Wat Is Hennepolie En Wat Kun Je Ermee? lepel met olieHennepolie is een olie die wordt gewonnen uit de hennepplant. Alle planten in de cannabis familie kunnen deze olie produceren, maar meesta…

Lees meer →

Nieuwsbrief

Blijf nu op de hoogte van het laatste nieuws en producten met de nieuwsbrief van Bik & Bik Online.

10 misverstanden over acne

10 misverstanden over acne

Van chocolade en tandpasta tot zonlicht en uitknijpen
Iedereen heeft wel eens een pukkeltje. Pubers gemiddeld meer dan volwassenen. Acne is te herkennen aan mee-eters en ontstekingen. Over hoe het komt en wat je er tegen kunt doen bestaan nogal wat opvattingen.

De belangrijkste misverstanden staan hier op een rijtje.

1) Acne wordt veroorzaakt door slechte hygiëne
Op mensen met acne wordt vaak onterecht een stempel gedrukt. Acne ontstaat vaak door een verandering in de hormoonhuishouding, waardoor de talgproductie in de huid verandert. In combinatie met een bacterie ontstaat dan een ontsteking. Het is echter absoluut niet zo dat acne ontstaat door slechte hygiëne.

Wel is het verstandig om bij acne de huid tweemaal daags te wassen met lauw water en een zeepvrije wasgel. Vermijd het gebruik van een tonic, face wash of lotion met veel alcohol. Dit droogt de huid uit en dat bevordert juist weer de talgproductie. Op die manier raken de poriën nog meer verstopt.

2) Zonlicht vermindert acne
Er wordt nog wel eens geroepen dat zonlicht een huidaandoening kan verminderen. In het geval van acne zorgt zonlicht er meestal juist voor dat het verergert. Het kan wel zo zijn dat de roodheid van acne minder opvalt, doordat de huid donkerder wordt. De acne neemt echter niet af.

3) Acne wordt veroorzaakt door slechte voeding
Chocolade, varkensvlees en mayonaise worden nog wel eens gezien als de grote boosdoeners op acnegebied. Tot nu toe is hier echter geen wetenschappelijk bewijs voor. Toch wordt er vanuit gegaan dat bepaalde voedingsmiddelen de toestand van de huid beïnvloeden. Een gevarieerde en evenwichtige voeding is een eerste stap naar een gezonde huid.

Als je denkt dat je door een bepaald voedingsmiddel meer last hebt van puistjes dan gebruikelijk, probeer dat het product een tijdje te vermijden.

4) Tandpasta droogt puistjes uit
Wat zou het mooi zijn als deze simpele methode ook daadwerkelijk werkte: een beetje tandpasta smeren voor het slapen gaan en de volgende ochtend is het puistje uitgedroogd. Helaas is dit niet op waarheid berust. De bestanddelen in tandpasta kunnen juist voor verergering van de klachten zorgen.

5) Puistjes met een witte kop kun je het beste uitknijpen
Het uitknijpen van puistjes is heel slecht! Je beschadigt de huid, de ontsteking kan verergeren en dit kan resulteren in een litteken. Laat puistjes zoveel mogelijk met rust. Wat je wel kunt doen om herbesmetting te voorkomen is regelmatig je kussensloop en handdoek vervangen en wassen.

6) Acne is besmettelijk
Bij de ontwikkeling van acne is een bacterie betrokken, maar acne op zich zelf is niet besmettelijk. De verspreiding van de bacterie gebeurt binnen de haarzakjes. De bacterie komt dus niet in contact met de lucht en kan dus niet worden overgedragen op andere personen. Zelfs niet bij lichamelijk contact.

7) Je vind acne alleen in het gezicht
Het gezicht is inderdaad de zone die het vaakst getroffen word door acne. Vooral de t-zone (kin, neus en voorhoofd), want hier zitten veel talgklieren. Acne vulgaris, de meeste voorkomende vorm van acne, komt ook voor op de borst en schouders. Acne conglobata, een ernstige vorm bij mannen, vind je ook op de rug en billen.

8) Acne ontstaat door stress
Stress kan het opduiken van acnepuistjes op een gezonde huid niet in gang zetten. Toch lijken sommige studies aan te tonen dat stress acne tijdelijk kan verergeren. Vooral bij volwassenen. Het produceren van een vettige afscheiding in de talgklieren is een reactie van ons lichaam op een stressvolle situatie. Dit kan de poriën van de huid verstoppen.

9) Make up is uit den boze bij acne
Make up is een mooie manier om rode plekjes en puistjes te camoufleren. In tegenstelling tot wat vroeger werd beweerd smeer je je huid niet helemaal dicht met make up. Lichte producten zijn wel beter voor je huid. Als je make up gebruikt is het vooral belangrijk om sponsjes en kwastjes regelmatig schoon te maken en iedere avond je huid goed te reinigen.

10) Acne komt alleen voor bij adolescenten
Over het algemeen steekt acne de kop op tijdens de puberteit. Het komt bij ongeveer 85 procent van de adolescenten tussen de 12 en 24 jaar voor. Meestal verdwijnt de acne na deze tijd, maar het probleem kan ook aanhouden op volwassen leeftijd. Vooral bij vrouwen. Ongeveer 5 procent van de volwassen heeft nog te maken met acne.

Tijm bij acne?

Een oplossing van tijm lijkt effectiever in het behandelen van acne dan de voorgeschreven crèmes. Dat stellen onderzoekers op een bijeenkomst van de Society for General Microbiology in Dubli…

Lees meer →

Wist u dat?

Wegwijs uit cosmetische termen? Wat is dat!

De verpakkingen van cosmeticaproducten staan vaak vol met indrukwekkende termen. De meeste zijn zo ingeburgerd dat je je niet eens meer afvraagt wat ze nou precies betekenen. Een overzicht. Hypoal…

Lees meer →

Aqua Clear Skin

De verzorgingslijn bij uitstek voor de onreine, vette of gemengde huid. Een onreine huid glanst vaak, is olieachtig, vet en vertoont grove porien. Het huidbeeld vertoont mee-eters, puistjes en al…

Lees meer →

Oscillococcinum bewezen werking?

Oscillococcinum bewezen werking? Niet volgens de vereniging van kwakzalverii maar helemaal zeker zijn ze ook niet!! Artikel: Oscillococcinum, de krankzinnig verdunde geest van verrotte eendenleve…

Lees meer →

Laatst bekeken

  Bik & Bik

  Bik & Bik Online is ontstaan uit een unieke samenwerking van P.J. Bik van Drogisterij Bik uit Leiden en G.J. Bik van Drogisterij de Tulp uit Haarlem. In 2012 is de winkel in Haarlem opgeheven en werkt Bik & Bik uitsluitend vanuit Leiden.

  Contact

  Wilt u contact met ons opnemen?

  Dat kan via onze contactpagina, daar vindt u alle gegevens welke u nodig heeft om met ons contact op te nemen.

   

  Bik & Bik drogisterij | © Copyright 2009 - 2020 | Alle Rechten Voorbehouden | Algemenevoorwaarden | Privacy | Cookies DesignWebwinkelsoftware