Bik & Bik drogisterij

                              BIJ KONINKLIJKE BESCHIKKING
                                           HOFLEVERANCIER

Mijn winkelwagenGeen items

Veilig betalen met...

Griep of verkouden?

Paracetamol met vitamine C geeft verlichting bij verkoudheid en of griep.

 

Griep en verkoudheid, snel voorbij bij Bik-Bik online

Controleert u ook of dit geneesmiddel wel verkocht mag worden door de juiste aanbieder? 


Check hier of de online aanbieder wel geregistreerd is!

 

Wie kent Old Spice niet?

Old Spice deodorants
Nu verkrijgbaar de deodorants van Old Spice in de geuren:
Original, White Water en Captain!

 

 

Bio-Kult maakt het verschil

 Bio-Kult is ontwikkeld door neuroloog en voedingsdeskundige Dr. Natasha - Campbell McBride voor kinderen en volwassenen met een gevoelige spijsvertering en is uitgegroeid tot het meest aanbev…

Lees meer →

Wat Is Hennepolie En Wat Kun Je Ermee?

 Wat Is Hennepolie En Wat Kun Je Ermee? lepel met olieHennepolie is een olie die wordt gewonnen uit de hennepplant. Alle planten in de cannabis familie kunnen deze olie produceren, maar meesta…

Lees meer →

Nieuwsbrief

Blijf nu op de hoogte van het laatste nieuws en producten met de nieuwsbrief van Bik & Bik Online.

 • Home
 • »
 • Wat Is Hennepolie En Wat Kun Je Ermee?

Wat Is Hennepolie En Wat Kun Je Ermee?

 Wat Is Hennepolie En Wat Kun Je Ermee?

lepel met olieHennepolie is een olie die wordt gewonnen uit de hennepplant. Alle planten in de cannabis familie kunnen deze olie produceren, maar meestal wordt slechts enkel de industriële hennep gebruikt om hennepolie te maken.

Industriële hennep is een speciale soort hennep die is gekweekt voor de industriële productie en het heeft een minimum van de psychoactieve stoffen die normaal in verband worden gebracht met cannabis/hennep, vooral THC.

Hennepolie is meestal bijna compleet vrij van THC en het heeft geen psychoactieve eigenschappen.

Introductie

De olie van hennepzaad bestaat uit 75 tot 80% meervoudig onverzadigde vetzuren (de goede vetten) en slechts 9 tot 11% van de minder gewenste verzadigde vetzuren. Er wordt van hennepzaadolie gezegd dat het de meest onverzadigde olie afkomstig uit het plantenrijk zou zijn.

[pullquote]De essentiële vetzuren in hennepzaadolie zijn hard nodig in onze voeding, maar ons lichaam kan deze van nature niet produceren[/pullquote]. Deze vetzuren moeten worden verkregen uit externe bronnen, dus vanuit het voedsel dat we eten.

Essentiële vetzuren zorgen onder andere voor de productie van energie in het menselijk lichaam en zonder deze vetzuren is leven niet mogelijk. Over het algemeen hebben Nederlanders een tekort aan essentiële vetzuren als gevolg van onze hoge inname van dierlijke vetten tegenover plantaardige vetten. Dit wordt veroorzaakt door onze hoge consumptie van verwerkte voedingsmiddelen en vlees tegenover natuurlijke biologische voeding.

Hennepzaadolie wordt door sommige weleens “Moeder Natuur ’s meest perfect uitgebalanceerde olie” genoemd, dit vanwege het feit dat het een perfect uitgebalanceerde 3:1 verhouding heeft van Omega 6 en Omega 3 essentiële vetzuren.

Hiervan is vastgesteld dat het de optimale verhouding is voor gezonde voeding op lange termijn. Daarnaast bevat het ook kleinere hoeveelheden andere 3 polyonverzadigde vetzuren vanwege gamma-linoleenzuur (GLA), oliezuur en stearidonzuur. Deze combinatie is uniek onder de eetbare oliezaden.

Deze vetzuren en onze gezondheid

omega 3 uit pillenLangdurig onderzoek heeft aangetoond dat veelvoorkomende ziekten gerelateerd zijn aan tekortkomingen of onevenwichtigheden van specifieke vetzuren in het lichaam. De symptomen zijn vaak gerelateerd aan een gebrek aan Omega 3 en Omega 6 vetzuren.

De meeste mensen die een gezond dieet eten, een dieet dat een uitgebalanceerde verhouding heeft van essentiële vetzuren, hebben vaak dan ook een gezonde huid en een sterk immuunsysteem.

Sommige mensen kunnen tekorten hebben aan bepaalde vetzuren als gevolg van slecht functionerende enzymsystemen of andere remmingen in hun stofwisseling veroorzaakt door genetische, immuunsysteem-gerelateerde problemen of zelfs omgevingsfactoren.

Het is in verschillende klinische studies bewezen dat aanvulling van de voeding met essentiële vetzuren vaak deze ziekten kunnen voorkomen of genezen. Aangezien hennepzaadolie zowel essentiële vetzuren in een gewenste balans bevat en ook nog eens metabolieten bevat helpt hennepolie je in het krijgen van een sterkere weerstand waardoor je veel minder vatbaar bent.

Hennepzaadolie biedt ook voldoende hoeveelheden antioxidanten (vitamine E), caroteen (voorloper van vitamine A), fytosterolen, fosfolipiden en een aantal belangrijke mineralen zoals calcium, magnesium, zwavel, kalium, fosfor, samen met geringe hoeveelheden ijzer en zink. Daarnaast is hennepzaadolie ook een goede bron van chlorofyl.

Peroxiden

Vermijd het gebruik van hennepolie om te frituren of op een warme temperatuur te bakken. Deze olie moet worden gebruikt in koude en warme gerechten, gerechten die nooit boven de 50 graden Celsius komen. Een te hoge temperatuur breekt meervoudig onverzadigde vetten af en zorgt voor schadelijke peroxiden.

Gebruik hennepzaadolie dan ook als smaakversterker in veel verschillende recepten. Dus zeker niet gebruiken als een vervanger voor olie die gebruikt moet worden bij hoge temperaturen (zoals frituren). Houd na het openmaken goed afgesloten en bewaar deze olie in de koelkast of vriezer.

De voordelen van hennepolie

Hennepolie heeft een aantal voordelen voor de gezondheid en in de ruwe vorm kan hennepolie worden gebruikt om het lichaam essentiële aminozuren te geven. Wanneer het lichaam te weinig van deze aminozuren heeft dan kunnen er ernstige problemen optreden zoals genetische mutaties en kanker.

Het gebruik van hennepzaadolie is zeer nuttig voor veel verschillende redenen. Hieronder zal ik de belangrijkste even kort noemen:

Hennepolie voor de huid

huidverzorgingDe hennepolie bevat een aantal vetzuren die erg gezond zijn voor de huid. Deze vetzuren voeden en hydrateren onze huid op de juiste manier en in een voldoende hoeveelheid. Er zijn veel verschillende producten voor de huid zoals gezichtscrèmes en body crèmes die hennepolie als voornaamste ingrediënt bevatten.

Een van de redenen hiervoor is omdat het puur natuurlijk is en bijna geen bijwerkingen heeft. Een huid massage van slechts enkel hennepolie zorgt voor een gezonde en rijke huid die er erg jong en strak uitziet. Hennepolie kan ook nog eens helpen bij het voorkomen van bepaalde huidaandoeningen zoals psoriasis, eczeem, acne en een droge huid.

Hennepolie voor het haar

Er zijn ook verschillende voordelen voor het gebruik van hennepolie voor het haar. Veel niet-commerciële plantaardige haarproducten zoals shampoos, haar oliën, conditioner enz. worden gemaakt met hennepolie. Net als met de verzorging voor de huid kunnen hennepolieproducten op het hoofd de bloedsomloop in de scalp verbeteren.

Daarnaast kan het wassen met hennepolie shampoos en conditioner ervoor zorgen dat het haar dikker aanvoelt en zou het ook problemen met roos op kunnen lossen.

Mogelijke bijwerkingen

Hennepolie kan worden gebruikt bij de behandeling van verschillende kleine gezondheidsproblemen en als voedingssupplement voor de bevordering van een goede gezondheid. Hennepolie wordt beschouwd als zeer gezond vanwege de essentiële vetzuren die je lichaam zelf niet aan kunt maken. Echter, je moet je ook bewust zijn van mogelijke bijwerkingen van hennepolie.

Problemen met de spijsvertering

gezonde darmenHennepolie kan voor vrij milde bijwerkingen in het spijsverteringsstelsel zorgen. Hennepolie kan bijvoorbeeld de ontlasting verzachten, dit leidt vaak tot diarree en buikkrampen. Hoewel verder onderzoek nodig is om deze bijwerking bewering te onderbouwen is het aanbevolen dat mensen die een voorgeschiedenis hebben van spijsverteringsstoornissen of een onregelmatige stoelgang geen hennepolie supplementen nemen.

Effecten op het bloed

Een van de andere veel voorkomende bijwerkingen van hennepolie betreft het cardiale systeem en de bloedbaan. Hennepolie producten kunnen rechtstreeks invloed hebben op de anti-coagulerende eigenschappen van de bloedplaatjes in het bloed, vaak remmen ze de productie hiervan af (1).

Als gevolg hiervan worden patiënten die momenteel worden behandeld voor een bloedstollingdeficiëntie of andere cardiale medische aandoeningen sterk aangeraden om uit de buurt van hennepolie supplementen van welke aard dan ook te blijven. Dit om eventuele mogelijke complicaties te vermijden.

Voorlopige conclusie

Hennepolie kan bijzonder goed zijn voor je gezondheid. Met name het feit dat hennepolie de juiste balans omega 3 en omega 6 heeft maakt het een goede aanvulling op bijv. olijfolie of lijnzaadolie. Zorg er in ieder geval wel voor dat je de hennepzaadolie bij de biologische winkel haalt, deze is van superieure kwaliteit en is de olie die je wilt hebben!

Wel moet gezegd worden dat je bewust moet zijn over de mogelijke bijwerkingen, met name een voorgeschiedenis van spijsverteringsklachten of cardiale medische aandoeningen is gebruik van hennepolie niet aan te bevelen, overleg altijd eerst even met je arts als je medicijnen neemt.

Laatst bekeken

  Bik & Bik

  Bik & Bik Online is ontstaan uit een unieke samenwerking van P.J. Bik van Drogisterij Bik uit Leiden en G.J. Bik van Drogisterij de Tulp uit Haarlem. In 2012 is de winkel in Haarlem opgeheven en werkt Bik & Bik uitsluitend vanuit Leiden.

  Contact

  Wilt u contact met ons opnemen?

  Dat kan via onze contactpagina, daar vindt u alle gegevens welke u nodig heeft om met ons contact op te nemen.

   

  Bik & Bik drogisterij | © Copyright 2009 - 2020 | Alle Rechten Voorbehouden | Algemenevoorwaarden | Privacy | Cookies DesignWebwinkelsoftware