Veilig betalen met...

Griep of verkouden?

Paracetamol met vitamine C geeft verlichting bij verkoudheid en of griep.

 

Griep en verkoudheid, snel voorbij bij Bik-Bik online

Controleert u ook of dit geneesmiddel wel verkocht mag worden door de juiste aanbieder? 


Check hier of de online aanbieder wel geregistreerd is!

 

Wie kent Old Spice niet?

Old Spice deodorants
Nu verkrijgbaar de deodorants van Old Spice in de geuren:
Original, White Water en Captain!

 

 

Bio-Kult maakt het verschil

 Bio-Kult is ontwikkeld door neuroloog en voedingsdeskundige Dr. Natasha - Campbell McBride voor kinderen en volwassenen met een gevoelige spijsvertering en is uitgegroeid tot het meest aanbev…

Lees meer →

Wat Is Hennepolie En Wat Kun Je Ermee?

 Wat Is Hennepolie En Wat Kun Je Ermee? lepel met olieHennepolie is een olie die wordt gewonnen uit de hennepplant. Alle planten in de cannabis familie kunnen deze olie produceren, maar meesta…

Lees meer →

Nieuwsbrief

Blijf nu op de hoogte van het laatste nieuws en producten met de nieuwsbrief van Bik & Bik Online.

Acidum Lacticum 85-90% melkzuur

Productcode: 63

    Acidum Lacticum 85-90% melkzuur
    CH3CHOHCOOH ( puur )

    Melkzuur is een stof die bij verschillende biologische processen vrijkomt.
    Het is het zuur dat verzuurde melk haar zure smaak geeft en dat zich bij zware inspanning door anaerobe afbraak van suiker ophoopt in de spieren en daar voor tijdelijke spierpijn zorgt.
    Melkzuur bestaat uit twee belangrijke componenten, namelijk Lactaat (negatief geladen) en H-atoom (positief geladen).
    De verzuring in de spieren is het gevolg van een accummulatie van de H-atomen die niet meer gebufferd kunnen worden door Bicarbonaat.
    De verzuring is niet het gevolg van lactaat, lactaat is namelijk een substraat dat kan gebruikt worden om glucose te vormen in de lever via de gluconeogenese.


    Melkzuur is een carbonzuur en de chemische formule is C3H6O3 met de naam 2-hydroxy-1-propaanzuur.
    In oplossing kan er een proton (de kern van het waterstofatoom) van het -COOH (carbonzuur) afgaan en ontstaat het ion CH3CHOHCOO- (lactaat).
    Er zijn twee stereo-isomeren van melkzuur. De eerste heet L(+)-melkzuur of (S)-melkzuur en de tweede is D(-)-melkzuur of (R)-melkzuur.
    Tijdens de anaerobe verbranding of vergisting wordt L-melkzuur gevormd van pyrodruivenzuur via het enzym melkzuurdehydrogenase. Bij deze omzetting wordt een molecuul van NADH geoxideerd in NAD+.

    Vergisting in spieren

    De melkzuurvergisting vindt in de rode bloedlichaampjes plaats, omdat deze geen mitochondria hebben, maar ook bij zware inspanning in de spieren, omdat de spiercellen tijdens de zware inspanning voor de verbranding van suiker onvoldoende zuurstof krijgen. Het melkzuur komt in de bloedbaan terecht en bedraagt gemiddeld onder normale omstandigheden 1 tot 2 mmol/L, maar bij zware inspanning kan dit oplopen tot twintig maal zoveel.
    De lever neemt 60% van de melkzuur op en zet het om in glycogeen, dat weer omgevormd wordt tot glucose door het glycogenolyse proces.
    De glucose komt in de bloedbaan en kan weer door het lichaam gebruikt worden. Deze glucose ? melkzuur ? glucose cyclus, voor het eerst beschreven door Carl en Gerty Cori, is bekend onder de naam Cori-cyclus.
    De overgebleven 40% of het melkzuur wordt door goed van zuurstof voorziene spiercellen omgezet in pyrodruivenzuur, dat gebruikt wordt als brandstof in de citroenzuurcyclus.

    Bacteriële vergisting

    Melkzuurbacteriën vormen melkzuur bij vergisting, wat voor de zure smaak zorgt van verzuurde melk. Ook worden ze gebruikt bij de bereiding van melkproducten zoals yoghurt, kaas en kefir. Dit proces wordt op ook industriële schaal uitgevoerd. 's-werelds grootste producent van melkzuur is Purac. Dit bedrijf is onderdeel van CSM en heeft zijn hoofdkantoor in Gorinchem. Hun melkzuur is de zogenaamde L+ variant dat lichaamseigen is.
    Het proces dat daar bedreven wordt gebruikt kristalsuiker als grondstof. Een eigen stam melkzuur-bacterien verwerken dit tot melkzuur dat vervolgens wordt gezuiverd. Dit product wordt vervolgens verkocht of verder verwerkt tot afgeleiden producten. Hieronder worden de zogenaamde lactaten verstaan die gebruikt worden in levensmiddelen, farmacy, veevoer en technische toepassingen.
    Ook zijn deze bacteriën actief bij de productie van zuurkool en andere vergiste zetmeelproducten zoals poi.
    Melkzuurbacteriën in de mond veroorzaken door de vorming van melkzuur tandbederf.
    Melkzuur ontstaat ook bij de Malolactische gisting van wijn, waarbij het scherp smakende appelzuur wordt omgezet in het milder smakende melkzuur.

    Melkzuur heeft het E-nummer E 270.
    Het CAS nummer van melkzuur is 50-21-5. Het L-melkzuur heeft het nummer CAS 79-33-4 en CAS 10326-41-7 voor D-melkzuur en CAS 598-82-3 voor het inactieve mengsel van de twee isomeren.

    Biologische groentesappen bevatten vaak melkzuur. Dit is bevorderend voor het maag- en darmkanaal.

    Sluiten ↑

    Lees meer ↓

    € 14,49
    In winkelwagen →

    Ervaringen

    • A Bakker uit Kwadijk - December 2015

      " De Acidum Lacticum wilde ik gebruiken, om de koemelk van onze boerderij te kunnen gebruiken als babyvoeding voor onze baby van 3maanden. Maar afgelopen week vernam ik dat koemelk niet voldoende ijzer bevat voor baby's, klopt dit? Is er een ijzer-supplement dat ik aan mijn kindje kan toedienen, zodat ik toch koemelk kan gaan gebruiken als flessenmelk? Vr. groet, A. Bakker "

    Wist u dat?

    Armonia Bio. Een volledig ecologisch concept

    Armonía Bio werd ontwikkeld om een andere cosmetica te maken, een natuurlijk alternatief waarbij vernieuwing, initiatief en ervaring geconsolideerd worden in het maken van biologische en eco…

    Lees meer →

    Roken en meeroken?

    Sigarettenrook bevat meer dan 4000 verschillende chemicaliën, waarvan nicotine de belangrijkste is. Nicotine is een natuurlijke, kleurloze vloeistof, afkomstig van de tabaksplant. Nicotine wo…

    Lees meer →

    Ragers, waar en hoe?

    Waar er voldoende ruimte tussen de tanden en kiezen is voor het gebruik van ragers, genieten deze de voorkeur boven tandenstokers. Ragers halen namelijk meer tandplaque weg dan tandenstokers. Rager…

    Lees meer →

    Laatst bekeken

      Bik & Bik

      Bik & Bik Online is ontstaan uit een unieke samenwerking van P.J. Bik van Drogisterij Bik uit Leiden en G.J. Bik van Drogisterij de Tulp uit Haarlem. In 2012 is de winkel in Haarlem opgeheven en werkt Bik & Bik uitsluitend vanuit Leiden.

      Contact

      Wilt u contact met ons opnemen?

      Dat kan via onze contactpagina, daar vindt u alle gegevens welke u nodig heeft om met ons contact op te nemen.

       

      Bik & Bik drogisterij | © Copyright 2009 - 2020 | Alle Rechten Voorbehouden | Algemenevoorwaarden | Privacy | Cookies DesignWebwinkelsoftware