Veilig betalen met...

Griep of verkouden?

Paracetamol met vitamine C geeft verlichting bij verkoudheid en of griep.

 

Griep en verkoudheid, snel voorbij bij Bik-Bik online

Controleert u ook of dit geneesmiddel wel verkocht mag worden door de juiste aanbieder? 


Check hier of de online aanbieder wel geregistreerd is!

 

Wie kent Old Spice niet?

Old Spice deodorants
Nu verkrijgbaar de deodorants van Old Spice in de geuren:
Original, White Water en Captain!

 

 

Bio-Kult maakt het verschil

 Bio-Kult is ontwikkeld door neuroloog en voedingsdeskundige Dr. Natasha - Campbell McBride voor kinderen en volwassenen met een gevoelige spijsvertering en is uitgegroeid tot het meest aanbev…

Lees meer →

Wat Is Hennepolie En Wat Kun Je Ermee?

 Wat Is Hennepolie En Wat Kun Je Ermee? lepel met olieHennepolie is een olie die wordt gewonnen uit de hennepplant. Alle planten in de cannabis familie kunnen deze olie produceren, maar meesta…

Lees meer →

Nieuwsbrief

Blijf nu op de hoogte van het laatste nieuws en producten met de nieuwsbrief van Bik & Bik Online.

Fluimucil drank Forte 40mg 200ml

Productcode: fl280189

Fluimucil Drank forte acetylcyst.40mg 150ml

Toepassing
Fluimucil 40 mg/ml Drank Forte wordt gebruikt bij aandoeningen van de luchtwegen waarbij vastzittend slijm het ophoesten ervan moeilijker maakt, zoals bij bronchitis (ontsteking van het slijmvlies van de luchtpijp), astma, emfyseem, mucoviscidose (taaislijmziekte) en bij bronchiëctasieën (langdurige verwijding van een vertakking van de luchtpijp).
De werkzame stof acetylcysteïne breekt taai, vastzittend slijm af, zodat het dunvloeibaar wordt en gemakkelijk kan worden opgehoest. Acetylcysteïne is bovendien een afgeleide van het natuurlijke aminozuur cysteïne. Cysteïne wordt gebruikt voor de opbouw van glutathion. Glutathion vangt vrije radicalen weg die weefselbeschadiging kunnen veroorzaken en vrijkomen bij ontstekingsprocessen. Door gebruik van acetylcysteïne kan een tekort aan glutathion worden aangevuld.

Samenstelling
De werkzame stof in Fluimucil 40mg/ml Drank Forte is acetylcysteine. Fluimucil 40 mg/ml Drank Forte bevat 40 mg acetylcysteïne per ml.
Hulpstoffen:methylparahydroxybenzoaat (E218), propylparahydroxybenzoaat (E216), dinatriumedetaat, natriumcarboxymethylcellulose (E466), natriumsaccharine (E954), grenadinesmaak en aardbeiensmaak (bevatten o.a. propyleenglycol en glyceroltriacetaat (E1518)), sorbitol (E420), natriumhydroxide (E524) en gezuiverd water.

Gebruiksaanwijzing
Volwassenen: 1 maatbeker van 15 ml, éénmaal daags
Kinderen vanaf 7 jaar: 1 maatbeker van 5 ml, driemaal daags

De fles schudden vóór gebruik. De dosis in de maat-beker gieten en onmiddellijk innemen. Fluimucil 40 mg/ml Drank Forte mag niet langer dan 14 dagen worden gebruikt zonder uw arts te raadplegen.

Fluimucil 40 mg/ml Drank Forte buiten bereik en zicht van kinderen houden. Niet in de koelkast bewaren of invriezen. Bewaar Fluimucil 40 mg/ml Drank Forte in de originele verpakking. Na het openen van de flacon is de drank 15 dagen houdbaar, mits niet bewaard boven de 25ºC.

Waarschuwing
Fluimucil 40 mg/ml Drank Forte kan, voor zover bekend, in de gebruikelijke dosering tijdens de zwangerschap en gedurende de periode waarin borstvoeding wordt gegeven worden gebruikt.

Gebruik Fluimucil 40 mg/ml Drank Forte niet wanneer u overgevoelig bent voor acetylcysteïne of één van de hulpstoffen.

Wees extra voorzichtig met Fluimucil 40 mg/ml Drank Forte:

* Wanneer u een maagzweer heeft, omdat Fluimucil 40 mg/ml Drank Forte uw maagwand kan irriteren.
* Omdat Fluimucil 40 mg/ml Drank Forte afgeleiden van parahydroxybenzoaten bevat welke allergische reacties kunnen veroorzaken. Wellicht kunnen deze reacties na enige tijd ontstaan.
* Indien uw arts u heeft meegedeeld dat u bepaalde suikers niet verdraagt, neem dan contact op met uw arts voordat u dit geneesmiddel inneemt.
* Wanneer u een natriumbeperkt dieet volgt omdat Fluimucil Drank Forte 6,6 mg natrium per ml drank bevat. De aanbevolen dagdosering levert 99 mg natrium.
* Fluimucil 40 mg/ml Drank Forte mag voor het innemen niet gemengd worden met antibiotica. Het na elkaar innemen is wel toegestaan.
*
Fluimucil 40 mg/ml Drank Forte is suikervrij en kan ook door diabetes patiënten worden gebruikt.

Lees voor gebruik de bijsluiter. Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u een geneesmiddel inneemt.

Overige informatie
Droge kriebelhoest / prikkelhoest
Vooral 's nachts in bed is droge kriebelhoest (prikkelhoest) om gek van te worden.
Het houdt ons uit de slaap en we staan 's ochtends nog beroerder op dan we het bed ingingen.
In zulke gevallen is het handig om de hoestaandrang wat te dempen. Daar zijn speciale middelen voor.
Probeer er overigens wel achter te komen wat de oorzaak van de geïrriteerde keel kan zijn.
De meest voorkomende oorzaken van...

Vastzittende hoest
Het is belangrijk om bij onszelf goed na te gaan of we een droge kriebelhoest dan wel een zogenaamde vastzittende hoest hebben. I
n het laatste geval probeert ons lichaam geïnfecteerd slijm uit de luchtwegen naar buiten te werken, maar lukt dat niet goed omdat het slijm te taai is of 'vastzit'.
Dat is een wezenlijk ander probleem dan droge kriebelhoest en er zijn dan ook echt andere geneesmiddelen voor...

Hoest bij kinderen
Siroop is een veelgebruikte basis voor kinderhoestdrankjes.
Door het 'smeren' van de keel, verlichten ze al voor een groot deel het ongemak.
Etherische oliën (menthol, eucalyptus, tijm) geven een aangename smaak en hebben een verzachtende invloed op de geïrriteerde slijmvliezen.
Hoestmiddelen met een prikkeldempende factor zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan twee jaar. In het algemeen geldt...

 

Sluiten ↑

Lees meer ↓

 Download de bijsluiter (pdf)

Ervaringen

 • Piet Thijs uit Rijkevorsel - 2 Februari 2012

  " Zeer vlotte afhandeling van mijn bestelling. Binnen twee dagen was alles perfect geleverd. Mijn felicitaties hiervoor. "

andere producten uit de categorie Hoestdrank vastzittende hoest

Wist u dat?

Hoe gevaarlijk is de superbacterie? NDM-1 en antibioticaresistentie

De medische wereld heeft alarm geslagen over een superbacterie die niet te bestrijden valt. Maar wat doet deze bacterie precies en moeten we bang zijn? Hier beantwoorden we de meest gestelde vragen…

Lees meer →

Hyaluronzuur slikken goed voor je huid?

Hyaluronzuur is van nature aanwezig in de extracellulaire matrix van ons bindweefsel en in de gewrichtsvloeistof, dat de functie heeft om gewrichten te smeren. Het is ook aanwezig op plaatsen zoals…

Lees meer →

Goed interdentaal reinigen

Interdentale borsteltjes of ragers zijn een praktische, effectieve en vooral flexibele oplossing om voedselresten en bacteriële plak tussen de tanden en kiezen te verwijderen. Ze zijn heel han…

Lees meer →

Laatst bekeken

  Bik & Bik

  Bik & Bik Online is ontstaan uit een unieke samenwerking van P.J. Bik van Drogisterij Bik uit Leiden en G.J. Bik van Drogisterij de Tulp uit Haarlem. In 2012 is de winkel in Haarlem opgeheven en werkt Bik & Bik uitsluitend vanuit Leiden.

  Contact

  Wilt u contact met ons opnemen?

  Dat kan via onze contactpagina, daar vindt u alle gegevens welke u nodig heeft om met ons contact op te nemen.

   

  Bik & Bik drogisterij | © Copyright 2009 - 2020 | Alle Rechten Voorbehouden | Algemenevoorwaarden | Privacy | Cookies DesignWebwinkelsoftware