Bik & Bik drogisterij

                              BIJ KONINKLIJKE BESCHIKKING
                                           HOFLEVERANCIER

Mijn winkelwagenGeen items

Veilig betalen met...

Griep of verkouden?

Paracetamol met vitamine C geeft verlichting bij verkoudheid en of griep.

 

Griep en verkoudheid, snel voorbij bij Bik-Bik online

Controleert u ook of dit geneesmiddel wel verkocht mag worden door de juiste aanbieder? 


Check hier of de online aanbieder wel geregistreerd is!

 

Wie kent Old Spice niet?

Old Spice deodorants
Nu verkrijgbaar de deodorants van Old Spice in de geuren:
Original, White Water en Captain!

 

 

Bio-Kult maakt het verschil

 Bio-Kult is ontwikkeld door neuroloog en voedingsdeskundige Dr. Natasha - Campbell McBride voor kinderen en volwassenen met een gevoelige spijsvertering en is uitgegroeid tot het meest aanbev…

Lees meer →

Wat Is Hennepolie En Wat Kun Je Ermee?

 Wat Is Hennepolie En Wat Kun Je Ermee? lepel met olieHennepolie is een olie die wordt gewonnen uit de hennepplant. Alle planten in de cannabis familie kunnen deze olie produceren, maar meesta…

Lees meer →

Nieuwsbrief

Blijf nu op de hoogte van het laatste nieuws en producten met de nieuwsbrief van Bik & Bik Online.

Halita mondspray 24 uur 15ml Dentaid

Productcode: 872856

HALITA Spray 15ml Dentaid

Voor een frisse adem en een gezonde tong.

Slechte adem of orale halitose is een groot probleem. Niet alleen voor degene die een slechte adem heeft, maar ook voor de naaste omgeving van deze persoon (partner, vrienden, collega's).

Uit diverse klinische studies blijkt dat één op de vier mensen in meer of mindere mate last heeft van een slechte adem.

Een omvangrijk probleem dus. Mensen die zich bewust zijn van hun slechte adem schamen zich vaak voor hun probleem en proberen de slechte adem te maskeren met kauwgom, frisse snoepjes en mondwaters.

Ook het hebben van een slechte adem ’s morgens bij het opstaan, de zogenoemde ochtend foetor, kan een reden zijn voor een gevoel van gêne. Daarbij ligt er ook een behoorlijk taboe op het praten over slechte adem. Mensen die zich niet bewust zijn van hun onfrisse adem worden vaak niet aangesproken op de problematiek.

Met de Halita producten kan dit probleem daadwerkelijk aangepakt worden!

Oorzaken slechte adem (orale halitose) Halitose is een abnormale geur van de uitgeademde lucht. Belangrijk is halitose niet te verwarren met een tijdelijke slechte adem, die ontstaat na het gebruik van tabak, alcohol, knoflook, spruitjes etc. etc. De oorzaak van de meer permanente halitose klachten kan voor het grootste deel letterlijk in de mond gevonden worden.

Hoe ontstaat een slechte adem? Veel mensen denken dat een slechte adem wordt veroorzaakt door hun maag. Dit is vrijwel nooit het geval. Uit klinisch onderzoek is gebleken dat in de meeste gevallen (87% !) de slechte adem ontstaat in de mond en met name op het achterste gedeelte van de tong . Dit gedeelte is nogal ruw en heeft veel groeven, waarin zich bacteriën kunnen nestelen. Wanneer de tong uitgestoken wordt en een wit/gele aanslag op het achterste gedeelte van de tong te zien is, is het niet moeilijk voor te stellen dat hier ontzettend veel bacteriën zitten. Een aantal van deze bacteriën produceren vluchtige zwavelverbindingen (VZV's) die een vieze lucht verspreiden, te vergelijken met de onaangename geur van rotte eieren.

Er zijn tegenwoordig drie producten op de markt waarmee de oorzaak van de slechte adem (bacteriën) goed te behandelen is: Halita; verkrijgbaar als Gorgelmiddel en Mondspray en de bijbehorende tongreiniger. Al deze producten richten zich op het daadwerkelijk bestrijden van de bacteriën achter op de tong. Dit in tegenstelling tot veel andere producten die uitsluitend de slechte adem proberen te maskeren. Naast het gebruik van de Halita producten blijft het goed poetsen van de tanden maar ook het reinigen van de ruimtes tussen de tanden en kiezen belangrijk. Dit laatste kan op een handige manier gedaan worden met o.a. de Interprox interdentaal borsteltjes.

Het reduceren van van bacteriën op de tong met de Halita producten:

Instructies voor het gebruik Omdat de bacteriën op de tongrug elke dag weer terugkomen is het belangrijk dat deze ook dagelijks verwijderd worden. Met de Halita producten kan de volgende dagelijkse routine aangehouden worden.

Halita Tongreiniger 2x Werking: Hiermee wordt de tong mechanisch gereinigd. Vergelijk de tandenborstel voor de tanden met de tongreiniger voor de tong.

Behandeling: 1 of 2x per dag de tong reinigen volgens voorschrift op verpakking. Het tongreinigen ’s ochtends kan effectiever zijn i.v.m. accumulatie van de bacteriën op de tong gedurende de nacht. Het tongreinigen ’s avonds is echter vaak beter de verdragen (minder kokhalsneigingen).


Halita Gorgelmiddel Werking: Vaak is naast het tongreinigen met de Halita Tongreiniger een extra ondersteuning nodig om alle bacteriën goed aan te pakken. De stoffen in Halita hebben een antibacteriële werking .Vergelijk Halita voor je tong met de tandpasta voor je tanden.

Behandeling: ‘ s Ochtends na het tandenpoetsen en ‘s avonds juist vóór het slapen gaan gedurende 1 minuut gorgelen met 15 ml Halita. Uitspugen en niet na spoelen met water.


2 uur Mondspray Werking: Omdat bacteriën op de tong die 's ochtends verwijderd zijn in de loop van de dag weer kunnen toenemen kan ondersteuning met de Halita Mondspray noodzakelijk zijn. De werkzame stoffen in de Mondspray zijn gelijk aan die van Halita Gorgelmiddel (antibacterieel). Tevens neutraliseert de Spray mondgeurtjes die kunnen optreden na het gebruik van o.a. specerijen, alcohol en tabak.

Door het handzame formaat is de Mondspray gemakkelijk mee te nemen.

Behandeling: Gebruik gedurende de dag indien noodzakelijk. Per keer 4 tot 6 pufjes achter op de tong en in de mond sprayen.

Wanneer heeft de behandeling effect: Wanneer de Halita producten dagelijks op een goede manier worden ingezet heeft de behandeling vaak al binnen enkele dagen resultaat. De Halitose klachten zullen verminderen en vaak volledig verdwijnen . Voor het behoud van dit goede resultaat is een dagelijks onderhoud echter wel noodzakelijk. Dit omdat de Halitose veroorzakende bacteriën ook elke dag weer terug keren op de tong. Het dagelijks reinigen van de tong met de Tongreiniger blijft de basis vormen voor een goed onderhoud. Dit ondersteunt met de Halita Mondspray. Bij zwaardere Halitose klachten kan het noodzakelijk zijn dagelijks met Halita te blijven gorgelen.

Tot slot: zoek een vertrouwenspersoon Een aspect waar veel mensen die hun slechte adem gaan behandelen tegenaan lopen is het feit dat het voor de persoon zelf moeilijk te controleren is dat de slechte adem daadwerkelijk verdwenen is. Omdat er een snelle gewenning plaats-vindt aan de eigen (lichaams)geur ervaren lang niet alle mensen met slechte adem deze geur zelf. Denk maar aan de parfum of eu de toilette die na het opspuiten ‘s ochtends al snel niet meer zelf geroken wordt. Dit is ook met Halitose klachten het geval. Omdat een persoon met slechte adem deze zelf niet of in veel mindere mate ervaart (door deze gewenning), is controle op het verdwijnen van de klachten ook moeilijk. De oplossing kan zijn om aan de partner, collega, vriend te vragen of deze de adem af en toe wil controleren

Sluiten ↑

Lees meer ↓

Lees de bijsluiter
€5,64 *** Bestelling gratis verzenden? Vanaf 65 euro geen verzendkosten ***

Wist u dat?

'Meeëters essentieel voor gezonde huid'

Bacteriën die van nature op onze huid leven vormen een belangrijke troef van het immuunsysteem van onze huid. De bacteriën stemmen de rol van menselijke immuuncellen af en heersen over hu…

Lees meer →

Goed zilverpoetsen!

Dit is een zeer oud en effectief middel. Zilver krijg je het beste schoon met een vochtige doek met spiritus en krijtpoeder. Wrijven, afspoelen en afdrogen. Spoel het zilver met schoon water af. B…

Lees meer →

Aftershave?

Aftershave is een cosmetisch product dat gebruikt kan worden na het scheren. De term aftershave komt uit het Engels en betekent na scheren. Aftershaves zijn producten die na het scheren op de gesch…

Lees meer →

Laatst bekeken

  Bik & Bik

  Bik & Bik Online is ontstaan uit een unieke samenwerking van P.J. Bik van Drogisterij Bik uit Leiden en G.J. Bik van Drogisterij de Tulp uit Haarlem. In 2012 is de winkel in Haarlem opgeheven en werkt Bik & Bik uitsluitend vanuit Leiden.

  Contact

  Wilt u contact met ons opnemen?

  Dat kan via onze contactpagina, daar vindt u alle gegevens welke u nodig heeft om met ons contact op te nemen.

   

  Bik & Bik drogisterij | © Copyright 2009 - 2020 | Alle Rechten Voorbehouden | Algemenevoorwaarden | Privacy | Cookies DesignWebwinkelsoftware